Tasemel kerge­jõustik tuleb Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Tammert
Aleksander Tammert Foto: Mihkel Maripuu

Täna näeb Tamme staadionil viimaste aastate tugevaima konkurentsiga kergejõustikuvõistlusi Tartus: peetakse Bigbanki Kuldliiga olümpia-aasta avaetapp ja 48. Gustav Sule mälestusvõistlused. Põnevust lisab asjaolu, et sportlastel on võimalik lunastada pääse Helsingi EMile.

Kõige kõvemad sportlikud lahingud tulevad eeldatavalt meeste kettaheites ja Gustav Sule mälestusvõistluste peaalal, meeste odaviskes. Kuldliiga võistluste peakorraldaja Mati Lillallik lisas, et põnevust jätkub igale alale, mängus on nii Euroopa meistrivõistluste kui ka olümpiapääsmed.

Meeste kettaheites teevad oma avavõistluse Eestis olümpiavõitja Gerd Kanter, Märt Israel ja Tartust pärit vanameister Aleksander Tammert. Neile pakuvad konkurentsi sportlased Kuubast, Austriast ja Ukrainast.

Meeste 400 m tõkkejooksus teeb hooaja avastardi Tartu mees Rasmus Mägi, kelle eesmärgiks on tänavu pääs EMile ja olümpiale ning uus Eesti rekord.

Naiste üks peaalasid on ilmselt kõrgushüpe, kus hooaja avastardi teeb Eesti rekordi omanik Anna Iljuštšenko (TÜ ASK). Talle astuvad vastu samuti olümpiamõtteid mõlgutavad Grete Udras ning tugevad hüppajad Venemaalt ja Valgevenest.

200 m naistejooksus teeb hooaja avastardi TÜ ASKi esindaja, seitsmevõistleja Grit Šadeiko ja ka tartlanna Maris Mägi, kellel tuleb rinda pista omavahel ning jamaikalanna Patricia Halliga.

Teivashüppes läheb suurvõistluste pääset püüdma ka Eesti rekordiomanik Lembi Vaher ja takistusjooksus TÜ ASK esindaja Jekaterina Pat­juk.

Kuldtaseme alad
• 18.10 kettaheide
• 18.25 naiste kaugushüpe
• 19.30 naiste kõrgushüpe
• 19.35 meeste kaugushüpe
• 19.45 meeste odavise
• 20.00 meeste 200 m

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles