Tartu naiste meister korvpallis on Tartu ülikool

Teet Kalmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu korvpallimeistriks tulnud TÜ naiskond koosseisus: Annika Rüütli, Katre Arniste, Triin Teppo, Triin Mitt, Kairi Poljakov, Marii Pilv, Kadri Tein.
Tartu korvpallimeistriks tulnud TÜ naiskond koosseisus: Annika Rüütli, Katre Arniste, Triin Teppo, Triin Mitt, Kairi Poljakov, Marii Pilv, Kadri Tein. Foto: Erakogu

Tartu naiste meistriks korvpallis tuli suurfavoriit Tartu ülikool, kes alistas finaalis Tartu Kalevi 63:56. Kolmanda koha saavutas Parksepa SK/Võru, kes võitis pronksikohtumises Tartu valla naiskonna 63:51.

Teist aastat toimuvatel Tartu naiste meistrivõistlustel korvpallis ei jäänud põhiturniiril võiduta ükski naiskond ja samuti ei jäänud ükski naiskond võitmatuks. Põhiturniiri võitis Tartu ülikool (13 võitu ja 1 kaotus), järgnesid Tartu Kalev (10 võitu ja 4 kaotust) ja Parksepa SK/Võru (9 võitu ja 5 kaotust).

Play-off'ides oli veerandfinaadis oodatult kõige tulisem kohtumine põhiturniiri neljanda, TDL-i ja põhiturniiri viienda, Tartu valla naiskonna vahel. Väga tasavägise kohtumise võitis Tartu vald 49:47 ja nii selgusid poolfinaalpaarid, kus vastamisi läksid Tartu ülikool-Tartu vald ja Tartu Kalev- Parksepa SK/Võru.

Mõlemad poolfinaalid kulgesid sarnase stsenaariumi järgi. TÜ võitis avapoolaja 38:16 ja kogu mängu 68:39. Teises poolfinaalis juhtis küll Parksepa SK/Võru pärast avaveerandit 14:13, kuid Tartu Kalev võitis omakorda teise veerandi 21:6 ning juhtis pärast esimest poolaega 34:20 ning võitis kogu mängu 64:49.

Pronksimängus sai Parksepa SK/Võru eest mängida varem TÜ naiskonna üheks liidriks olnud Liisi Sokman ja see oli võrreldes poolfinaaliga naiskonnale väga oluliseks täienduseks.

Parksepa juhtis pärast avaveerandit 14:11, kuid teise veerandi võitis Tartu vald 18:10 ja pärast esimest poolaega juhtis Tartu vald 29:24.

Mängu saatus otsustati kolmandal veerandil, mille Parksepa võitis 23:9 ning viimasel veerandil veel natuke edu suurendades võitsid nad mängu ja koos sellega ka kolmanda koha tulemusega 63:51.

Liisi Sokman andis Parksepa võitu väga suure panuse, tabades neli kaugviset ning vabaviskeid sajaprotsendiliselt. Nii kogus ta kokku 38 punkti ehk enam kui pooled naiskonna punktidest. Tartu valla resultatiivsemad mängijad olid Helina Esnar (18 punkti) ja Piret Tali (16 punkti).

Finaal

Finaalkohtumises haaras TÜ kohe initsiatiivi, kuid Tartu Kalev sai samuti oma mängu käima. Avaveerandi järel juhtis TÜ 15:12.

Teist veerandit alustas TÜ vahespurdiga 14:0 ning selline vahe püsis esimese poolaja lõpuni. TÜ juhtis 36:18.

Kui kolmas veerand lõppes viigiliselt 16:16 ja enne otsustavat veerandit oli TÜ eduseis 18-punktiline, siis tundus, et mäng on tehtud. Kuid Tartu Kalev polnud veel alla andnud ning otsustavad veerandit alustasid nad vahespurdiga 11:0 ja TÜ eduseis kahanes 54:47 peale.

Korra kasvatas TÜ eduseisu veel 10 punkti peale, kuid taas suutis Tartu Kalev vahet vähendada ja jõuda viie punkti kaugusele (54:59), kuid lähemale nad sel korral ei jõudnud.

TÜ kaks tabavat vabaviset lõpetasid mängu tulemusega 63:56 ning TÜ võitis meistritiitli. Võitjate poolel olid resultatiivsemad mängijad Kadri Tein (15 punkti), Triin Mitt (13 punkti) ja Annika Rüütli (13 punkti), Tartu Kalevi poolel mängis väga resultatiivselt Liis Kullamaa, kes viskas 25 punkti.

Tartu naiste meister Tartu ülikool: Annika Rüütli, Katre Arniste, Triin Teppo, Triin Mitt, Kairi Poljakov, Marii Pilv, Kadri Tein.

Teine koht Tartu Kalev: Janeli Lilleallik, Agnes Kask, Liina Vähi, Gerli Lõhmus, Liis Kullamaa, Ereli Säde, Eleryn Laul, Kadri Uiga, Doris Park, Kelli Rammi, Kirsti Pihlik, Brenda Põlluste, Andrea Martha Teesaar, Johanna Karp.
Treener Kaire Asi

Kolmas koht Parksepa SK/Võru: Kaisi Kalma, Katre Kasak, Tiina Kõva, Grete Lüütsepp, Berta Mürk, Kristi Palo, Monika Palo, Mariete Popman, Madleen Sala, Liisi Sokman, Eveli Strandson. Kaiti Vasiljeva.
Treener: Kalev Palo

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles