Piltuudis: kolm Kirsipuud koos laval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Kirsipuud koos Tartu GP-l: Rein Kirsipuu (vasakult), Jaan Kirsipuu, Toomas Kirsipuu ning raamatu "Kolm Kirsipuud" autor Vahur Kalmre.
Kolm Kirsipuud koos Tartu GP-l: Rein Kirsipuu (vasakult), Jaan Kirsipuu, Toomas Kirsipuu ning raamatu "Kolm Kirsipuud" autor Vahur Kalmre. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänasel jalgrattavõistlusel Tartu GP oli ka hetk, kui enne starti kutsuti lavale kolm Kirsipuud - isa Rein ning pojad Toomas ja Jaan.

Põhjuseks vahetult enne Tartu rattapäevi ilmunud ajakirjanik Vahur Kalmre kirjutatud raamat "Kolm Kirsipuud", milles läbi treener Rein Kirsipuu ning ratturite Toomas ning Jaan Kirsipuu sõitude ja võitude räägitakse Eesti jalgrattaspordi lugu.

Ajakirjade Kirjastuse poolt välja antud raamat on üle kolmesaja leheküljeline ning sisaldab endas lisaks ka ligi viiskümmend lehekülge fotosid.

Rein Kirsipuu (30. juuni 1933). Alustas jalgrattatreenerina 1950ndate aastate lõpus, oli üle viieteistkümne aasta Eesti rattakoondise peatreener ning käis NSV Liidu koondise treenerina Rahutuuridel ja proffide suurtuuril Vueltal Hispaanias. NSV Liidu teeneline treener (1977). Koondise treenerina treenis paljusid Eesti rattureid, kuulsamad õpilased on olnud Aavo Pikkuus ja Riho Suun. Tartu aukodanik (2000).

Toomas Kirsipuu (14. aprill 1964). Alustas jalgrattatreeninguid 8-aastaselt Tartu Dünamos. Jõudis NSV Liidu meistrivõistlustel medalitele, oli Rahutuuri kandidaat ning käis Liidu koondisega 1985. aastal maailmameistrivõistlustel. Esimesena NSV Liidus läks 1989. aastal koos Riho Suuna ja Arvi Tammesaluga profiks Hispaania klubisse Kelme.

Jaan Kirsipuu (17. juuli 1969). Alustas jalgrattaspordiga 11-aastaselt Tartu Dünamos. Aastast 1992 proff Prantsusmaa klubis Casino. Samas klubis, mis hiljem kandis nime AG2R Prevoyance, sõitis aastani 2005, 2005-2006 klubis Credit Agricole. Võitnud profina üle 130 võidusõidu, sealhulgas neli etapivõitu Tour de France’il ja üks etapivõit Hispaania Vueltal. Kandis 1999. aastal Tour de France’il kuus etappi liidrisärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles