Võimlejad kogunevad suureks peoks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemisklubi Rütmika üle kümne aasta koos käinud daamiderühm tegi Olav Ehala «Kodulaulu» saatel proovi juba üleeile õhtul, enamik proove on täna ja homme enne peo algust.
Võimlemisklubi Rütmika üle kümne aasta koos käinud daamiderühm tegi Olav Ehala «Kodulaulu» saatel proovi juba üleeile õhtul, enamik proove on täna ja homme enne peo algust. Foto: Sille Annuk

Täna ja homme on Tamme staadion elevust ja sagimist täis, sest sinna koguneb ligi paar tuhat võimlejat Tartust ja Tartumaalt.


Paarikümneaastase vahe järel otsustas võimlemisklubi Rütmika president Sirje Eomõis taas ellu kutsuda Tartu linna ja maakonna võimlemispeo, mille nimeks on seekord «Kodutunne».

Eomõis rääkis, et viimased sellised etendused olid 1980. aastate alguses ja on viimane aeg uhke traditsioon ellu äratada.

Võimlemispidu-etendus on üles ehitatud eesti muusikale, muu hulgas kasutatakse näiteks Olav Ehala muusikat filmist «Nukitsamees». Just Ehala «Kodulaulu» saatel tegi võimlemisklubi Rütmika daamiderühm proovi juba üleeile õhtul, enamik proove on täna ja homme enne peo algust.

«Hästi tore mõte,» arvas võimlemispeo taaselustamisest Valli Kisand, kes juhendab ühtekokku 134 eri vanuses võimlejat Kivilinna gümnaasiumist ja tantsustuudiost Tokra. «Meil on kavad selged ja ootame juba väga,» rääkis ta ja lisas, et tema juhendatavate erilised lemmikud on «Kollitants», «Rockabilly rock» ja «Sinilind».

Mastaapse võimlemisürituse üle rõõmustas ka Kadri Jukk, kes juhendab ligi 80-liikmelist Lähte delegatsiooni. Lähtelased hakkasid harjutama aegsasti, nii on nad praegu juhendaja sõnul juba täitsa valmis esinema. «Ärevuses on nii lapsed kui kasvatajad,» rääkis ta, «väikesed juba mitu nädalat küsivad, millal esinema saab.»

Suurte rühmadega tulevad ka Liina Arus kommertsgümnaasiumist, Tiiu Peterson Mart Reiniku koolist ja Sirje Pallo võimlemisklubist Janika.

Võimlemispeol osalevad  lasteaia, algkooli, põhikooli ja gümnaasiumi õpilased, samuti üliõpilased, naisterühmad, rahvatantsijad, lapse ja vanema rühmad. Vahepaladeks on BMX-ratturite ja JJStreeti tänavatantsijate esinemised.

«Tahame näidata noortele, et liikumises peitub rõõm. Et ka koostegemine ja -olemine on mõnus vaba aja veetmise võimalus,» selgitas oma ideed etenduse lavastaja Sirje Eomõis. «Haarame etendusse nii professionaalseid võimlejaid kui ka lapsi ja noori, kes ei tegele iga päev võimlemisega ega võib-olla spordiga üldse.»

Eomõisa sõnul näitab võimlemispidu, et liikumine ei pea olema alati sportlike eesmärkide saavutamine ega sõltuma majanduslikest võimalustest, vaid võib pakkuda lihtsalt rõõmu koostegemisest.

Korraldajad soovitavad staadionile tulemiseks aega varuda, sest linnaliiklus on Estonian Cycling Weekendi tõttu häiritud.

Võimlemispidu

• Tartu linna ja maakonna võimlemispidu «Kodutunne» algab homme, 26. mail kell 18 Tamme staadionil.

• 5–70-aastaseid võimlejaid osaleb 1900, neist ligi 400 on maakonnast ja 1500 linnast.

• Suurimad esindused tulevad Kivilinna gümnaasiumist ja Lähtelt.

• Kaugeimad külalised on Mehikoormast, Palalt, Rannust ja Rõngust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles