Rajale lähevad kaks tõukeratast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB 30. Tartu Rattaralli
SEB 30. Tartu Rattaralli Foto: Kaimo Puniste

Pühapäevase rattaralli lühemal, 74-kilomeetrisel distantsil stardivad üle 2000 jalgratturi seas esimest korda ka kaks vaprat tõukeratturit Ilo Suurmets ja Aigar Nuuma, kes selle aasta alguses lükkasid koos teiste tõukeratturitega käima Eesti Tõukerattaliidu tegevuse ning soovivad nii kõiki huvilisi ühendada.


«Lähme osalema, sest ega võistelda pole kellegagi,» selgitas Suurmets taktikat hoida end sõitjate massi tagumises keskosas, «aga korraldajale me peavalu tekitada ei kavatse, et nad meid kuskilt üles korjama peaksid.» Varem on Suurmets tõukerattal läbinud Tartu ja Kõrvemaa sügisesi rattamaratone.

74-kilomeetrise distantsi kasuks otsustasid mehed sellepärast, et vahed teiste ratturitega liiga suureks ei veniks, sest tõukeratas jõuab piirkiiruseni märksa kiiremini kui jalgratas.
Tõukerattafanaatik Ilo Suurmets illustreeris sõiduvahendite erinevust nii: Zapo­ro­žetsit BMWga ju võrrelda ei saa.

Mehed lähevad rajale 7,5 kilo kaaluva, kitsaste velgede, madalate siledate kummide ja ülikerge alumiiniumraamiga tõukerattaga Kickbike Race Max 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles