Allan Oras pakub jalgratta nädalavahetuse favoriite:

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep
Erki Pütsep Foto: TPM

Tartu Postimees palus jalgrattur Allan Orasel valida seitse meest, kes tema arvates on Estonian Cycling Weekendil favoriidid. Reedeseks Tallinna-Tartu GP-ks ennustas Oras 99,9 protsenti grupifinišit ja lisas, et ilmselt võidab parim sprinter.


Tartu GP-l on tema hinnangul võitjat raske ennustada. «Võib olla grupifiniš, kuid samas võivad võitjad ka paari ringiga eest ära minna,» arvas ta. Klubidest ennustab ta edu Cofidisele, Team Europcarile ja Endura Racingule.

Oras: «Tallinna-Tartu GP 2011. aasta võitja Angelo Furlan on sada protsenti maailmaklassi sprinter, kelle kõik võidud on tulnud grupifinišites. Hetkel pole Furlan küll tipptiimis, aga on siiski tugev. Eesti rattasõidu legend Jaan Kirsipuu on heas hoos ning sel hooajal tõestanud, et on endiselt tegija.

Kaks esimest meest pretendeerivad kõrgetele kohtadele eelkõige reedesel Tallinna-Tartu GP-l, hea finišiga Erki Pütsep võib end näidata mõlemal päeval. Mart Ojavee, kes on Jaan Kirsipuu tiimikaaslane, on hea finišiga kiire poiss. Rein Taaramäe ja Rene Mandri on peafavoriidid kindlasti laupäeval, sest võistlevad kodupubliku ees ja saavad sellest tiivustust.

Alo Jakin Eesti rahvuskoondisest oli Prantsusmaal hea (Jakin võitis Prantsusmaal eliitkategooriasse kuulunud amatööride mitmepäevasõidu – toim) ja tema päev on pigem laupäev, sest ta pole sprinter.

Vene meeskonnas (Rusvelo) on eraldi võetuna mulle tundmatud nimed, kuid nad moodustavad kindlasti hea taktikaga tiimi, kes on «üks kõigi ja kõik ühe eest» väljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles