Reiniku koolis algab võidujooks ajaga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia 25 koolimaja.
Riia 25 koolimaja. Foto: Sille Annuk

Avalikul riigihankel ei teinud ükski ehitusfirma pakkumist remontimaks Reiniku kooli algklasside maja. Nüüd käib töö selle nimel, et vähemalt klassiruumid saaksid õppeaasta alguseks valmis.

«Kuna ühtegi pakkumist ei tulnud, siis mida ma siin mõjutan,» ütles Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave eile. «Ehitusturg on ilmselt nii kinni, et ei ole ehitajaid. Kui esimeseks septembriks valmis ei saa, tuleb õppetöö kuidagi teisiti ümber korraldada. Peaasi, et klassiruumid saavad korda, keldrit võib ka hiljem remontida.»

Reiniku kooli direktor Toomas Samm jälgib asja põnevusega, sest selles varem Puškini kooli kasutada olnud majas Riia 25 peaks septembris alustama 17 klassikomplekti, 1.–4. klassi õpilased, tulevikus peaks seal koduklass olema isegi 20 klassil.

Kas praegune maja seisund võimaldaks õppetööd teha?

«No meie oleme harjunud paremates tingimustes,» vastas Samm.

Asi pole üksnes selles, et maja ei näe hea välja, seal on ka tervisekaitseprobleeme – mõned põrandad on katki, poolel majal ei ole vett, käimlaid on vähe.

Manööverpinda väga ei ole, sest remont käib ka teises majas. «Juba on antud soovitus, et teeksime kriisiprogrammi. Suvi on keeruline. Kui läheb nii, nagu paber näitab, oleme õnnelikud,» ütles Samm. Ta on kuulnud linnavarade osakonnalt, kelle asi on remonti korraldada, et optimismiks võib olla põhjust.

Linnavarade osakonna ehitusteenistuse vanemspetsialist Indrek Hunt selgitas, et selleks reedeks on loota vähemalt üht ehituspakkumist, mis tuleb läbirääkimistega pakkumise käigus.

Kui hankemenetluse käigus ei esitata ühtegi pakkumist, siis võib üle minna väljakuulutamiseta läbirääkimistega menetlusele, tellija võib esitada ise kas ühele või mitmele ettevõttele ettepaneku. Läbirääkimised käivad ja reedeks võiks selguda ehitushind.

Hunt ütles, et kuivõrd sellise hankemenetluse korral on tähtajad üsna lühidad, on lootust, et ehitama saab hakata juuni algusest.

Hankelepingu projektis on määratud kaks tähtaega. 31. augustiks peavad valmis olema klassiruumid ja söökla, 31. oktoobriks garderoobid ja mõned tuletõkke klaasseinad.

Hunt ütles, et sobiva suurusega ehitusettevõtetega sel teemal kontakti otsides kippus huvi olema leige, suur osa ehitajaid on niigi koormatud. Volikogusse saadetud lisaeelarves on Reiniku algklasside maja remondiks arvestatud 540 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles