Korduvalt lubadeta sõitnud juhti karistati arestiga

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Kohus määras kuuepäevase aresti mehele, kes jäi ilma juhilubadeta autoroolis mitmendat korda politseile vahele.

22. mai õhtupoolikul kella 17.30 paiku silmasid liikluspolitseinikud Rõngu vallas sõiduautot, mille kohta oli neil andmeid, et selle roolis on korduvalt olnud juhtimisõiguseta juht, teatas Lõuna prefektuur.

Masinat otsustati kontrollida ning ilmnes, et roolis oli taaskord politseile juba tuttav 31-aastane Illimar, kel puudus vastava kategooria juhtimisõigus. Viimati alles jaanuarikuus oli politsei mehe järjekordselt lubadeta sõitmast avastanud ning tal tuli kohtuotsusega kanda karistusena ära kohe 2 päeva arestikambris. Vaid viimase aasta vältel on juht tabatud sõidukiroolist kokku kolmel korral.

Politsei toimetas sõidukijuhi autoroolist otse arestikambrisse, kus ta jäi kohtuistungit ootama.

Tänasel kohtuistungil, kus arutati järjekordset Illimari väärteoasja, taotles politsei paadunud rikkujale 8 päeva aresti. Kohus määras karistuseks 6 päeva, millest kaks päeva oli mees istungi toimumise ajaks juba ära kandnud.

Liiklusjärelevalvetalituse juhi Ove Saare hinnangul on antud sõidukijuhi sihilik hooletu käitumine häbiks ja ohuks teistele liiklejatele. «Järjepidevalt liiklusohutusele vilistada ja liigelda süüdimatult olukorras, kus juhi teadmisi ja oskusi ei ole kontrollitud ning pädevateks kinnitatud, on laiduväärne,» sõnas Saar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles