Sunshine ihkab Hispaaniast vähemalt pronksi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned päevad enne maailmameistrivõistlusi harjutasid tüdrukud väsimust trotsides oma võistluskava suure hoolega, et seda veel viimistleda. Osa hetki võeti ka videosse, et igaüks oma liikumist hiljem näha saaks.
Mõned päevad enne maailmameistrivõistlusi harjutasid tüdrukud väsimust trotsides oma võistluskava suure hoolega, et seda veel viimistleda. Osa hetki võeti ka videosse, et igaüks oma liikumist hiljem näha saaks. Foto: Sille Annuk

Täna sõidavad võimlemisklubi Janika rühma Sun­shine tüdrukud Lõuna-Hispaaniasse Gartagenasse, et öelda oma sõna 13. rühmvõimlemise maailmameistrivõistlustel.

Mõni tüdrukutest on värske juuksevärviga, sest heledama peaga neidude juuksed võõbati ühtse väljanägemise nimel tumedamaks.

Tüdrukud tunnistasid teisipäeval pärast kurnavat treeningut endiselt säravate silmadega, et nad tahaksid tulla vähemalt kolmandale kohale, nagu õnnestus viimasel maailmakarikaetapil Bulgaarias Varnas, kui nad jäid alla vaid Venemaa rühmale Madonna ja Bulgaaria koondisele.

«See oli ikka super tulemus, mis tüdrukud seal tegid,» ei hoidnud kiidusõnu tagasi ka treenerid Kristiina Noor ja Maire Kamarik, kuid tuleva nädalavahetuse eesmärkides jäid nad vähemalt esialgu veel tagasihoidlikuks.

Kristiina Noore sõnul tahaksid nad tulla viie hulka, aga põhiline on, et kava tuleks välja nii hästi, et ei jääks kripeldama.

«Püüame anda endast parima,» sõnas ta ja avaldas lootust, et kuigi hooaeg algas juba oktoobris ning on olnud seega pikk ja väsitav, suudetakse sellele üheskoos ilus punkt panna.

Esimest korda

Rühm Sunshine võistleb meistriklassis sellel hooajal esimest korda. Nende võistluskava kujutab Maa ja looduse kujunemist ja elu arenemist ning selle koreograaf soomlane Ant­ton Laine on ka pärast iga võistlust tüdrukuid vaatamas käinud ja kava veidi muutnud.

«Eks me kogu aeg rühime mäest üles,» rääkis rühma arengu tõusvast joonest Kristiina Noor ja lisas, et ka kava täiustub iga korraga.

Juunikuus 8., 9. ja 10. klassi lõpetavad tüdrukud ise oma saavutusi veel väga suureks ei pea, vaid tahavad aina edasi areneda.

Läbisegi selgitasid neiud, et praegu veel närvi sees ei ole, kuid ilmselt jõuab väike värin kohale siis, kui võistluspaika jõutakse.

Üksteise hoidmine

Treener Maire Kamarik rääkis, et Sunshine’i väga suur eelis on jäägitu üksteise hoidmine, mis teeb neist tugeva vaimuga rühma.

«Oleme omavahel nii head sõbrad, et teistmoodi elu ette ei kujutagi,» kinnitasid ka tüdrukud.

Sunshine’i rühmas võimlevad Ilona Aigro, Carmen Kukk, Heleri Laanes, Marlen Miilaste, Evelin Mutli, Maris Pagel, Me­rili Sa­volainen, Laura Varblane, Liisa Varblane ja Maret Viir­ma.

Tüdrukuid treenib peale Kristiina Noore ja Maire Ka­mariku ka Jelena Karpova.

Homne päev on Sunshine'i tüdrukutel Hispaanias treeninguks, laupäeval ootab viieteistkümnest riigist pärit 29 rühma ees eelvõistlus ja pühapäeval finaalvõistlus.

Koht finaalvõistlusel on tartlannadele tagatud, sest sinna pääseb igast riigist kaks parimat rühma, Sunshine on aga ainus osaleja Eestist.

Võistlust saab otseülekandes jälgida siit.

Sunshine'i tänavune meistriklassiaasta

• MK II etapp AGG, Eesti – 3. koht

• MK III etapp AGG, Soome – 5. koht

• Tartu meistrivõistlused rühmvõimlemises, Eesti – 1. koht

• Kalevi lahtised meistrivõistlused rühmvõimlemises, Eesti – 1. koht

• Elva meistrivõistlused, Eesti – 1. koht

• MK IV etapp AGG, Bulgaaria – 3. koht

• MK 2012 finaal AGG, Bulgaaria – 3. koht

• Eesti meistrivõistlused – 1. koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles