Ehitajad venitavad sabade kaotamisega

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhja valla ehitusnõunik Juhan Pruusapuu ning Puhja lasteaia mudilased ja töötajad ootavad juba tükk aega pikisilmi, et lasteaia hoone soojustanud ehitajad hoone ümber mulda tooksid ja veel mõne väikse asja ära lõpetaksid.
Puhja valla ehitusnõunik Juhan Pruusapuu ning Puhja lasteaia mudilased ja töötajad ootavad juba tükk aega pikisilmi, et lasteaia hoone soojustanud ehitajad hoone ümber mulda tooksid ja veel mõne väikse asja ära lõpetaksid. Foto: Margus Ansu

Puhja lasteaia soojustajad said juba enam kui neli kuud tagasi koerast üle ehk hoone kõvasti külmakindlamaks, kuid talvel õues tegemata jäänud koerasabast pole siiani üle saadud.

«Kohe piinlik on neist sabadest rääkida,» ütles Puhja valla ehitusnõunik Juhan Pruusapuu. «Aga no kuidas saab olla nii, et nii väikeste asjade tegemine nii kaua venib. Muidugi võiks vald need otsad siin ise kokku tõmmata, aga see on maksumaksja raha ja kellegi teise tegemata töö.»

Puhja lasteaia vundamendi, soklite ja välisseinte soojustamise korraldas CO2-kvoodi müügi raha eest Riigi Kinnisvara AS, ehitustööde peatöövõtja oli F1 Group OÜ.

Kaua võib?

«Kui ehitajad siin mullu augustis suurte koppadega kaevama hakkasid, lubasid nad, et teevad hiljem kõik ilusti korda,» rääkis Puhja lasteaia direktor Karita Kirbits. «Paraku koristasid nende järel suurema ja lastele ohtliku ehitusprahi meie töötajad. Sõimerühma rõdule olid jäetud isegi lahtised värviämbrid. Remondi lõpetamine on siin läinud väga vaevaliselt ja nõutuks tegevalt.»

Ehitajad lõpetasid lasteaias töö 20. jaanuaril. Et siis oli lumi maas, sõlmiti lepe, mille järgi pidi töömaa jälle korras olema ja heakord taastatud 15. aprilliks. Aprilli lõpus korrastas ehitaja enda järelt lasteaia ümbrust, kuid see ei rahuldanud tellijat ehk Puhja vallavalitsust ega omanikujärelevalvet.

Korduvatest meeldetuletustest hoolimata pole siiani hoone kõrvale vundamendi niiskuskaitseks laotud kena kivisillutise ja muru vahele mulda toodud ning muru külvatud, peasissepääsu juures on korda tegemata üleminek plaaditud kõnniteele ning seal on ka ehitamise ajal lõhutud kõnniteeplaadid välja vahetamata. Vaja on korda teha üleminek asfalditud kõnniteele ning ära vedada lasteaiast veidi eemale valla loal sortimiseks ladestatud vana betoon.

Uus tähtaeg

«Riigi Kinnisvara projektijuht kinnitas meile, et ehitaja ei kao kevadel kuhugi ja teeb siin vaegtööd ära,» märkis Pruusa­puu. «Vaegtööde tähtaeg oli aprilli keskpaigas. Kui küsisin siis, kus ehitajad on, ütles projektijuht, et kuna peatöövõtjal on mitu uut objekti käsil, läheb meie töödega aega. Selline suhtumine küll õige ei ole.»

Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm kinnitas, et ehituslikud vaegtööd tehti Puhja lasteaias ära 2. maiks. Ülalpool nimetatud puudused kaotatakse tema sõnul kokkuleppel ehituse peatöövõtjaga F1 Group OÜ hiljemalt 31. maiks. Ka vundamendi väljakaevamisest ladestatud pinnase ja betooni sortimine lõpeb hiljemalt kuu lõpus, lubas Madis Idnurm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles