TÜ nõukogu ja senat kiitsid kandidaadid heaks

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rektorikandidaadid Toivo Maimets, Mart Ustav ja Volli Kalm.
Rektorikandidaadid Toivo Maimets, Mart Ustav ja Volli Kalm. Foto: Kristjan Teedmaa / Margus Ansu

Nii 23-liikmeline Tartu Ülikooli senat kui ka 11-liikmeline ülikooli nõukogu tunnistasid kõik kolm rektorikandidaati – Volli Kalmu, Toivo Maimetsa ja Mart Ustavi – sobivaks rektori ametikohale.

«Tartu Ülikooli nõukogu avaldab heameelt kolme tugeva kandidaadi – Volli Kalmu, Toivo Maimetsa ja Mart Ustavi – ülesseadmise üle Tartu Ülikooli rektori valimistel ning kinnitab oma heakskiitu kõigi kolme kandidaadi osas,» sõnastas nõukogu oma eilse otsuse.

Kõigi kolme kandidaadi formaalset sobivust on ülikooli valimiskomisjon paari nädala eest kontrollinud. Senati ja nõukogu kohustus võtta kandidaatide rektoriks sobivuse suhtes enne valimispäeva seisukoht, tuleneb Tartu Ülikooli seadusest ja ülikooli põhikirjast. Viimase kiitis senat heaks 3. veebruaril ja nõukogu 13. veebruaril.

Põhikirjas on märgitud, et nõukogu ja senat võivad seada kandidaadid pingeritta. Rektori valimise reglement täpsustab, et senati ja nõukogu seisukoht peab olema teada hiljemalt nädal enne valimispäeva, mis on 31. mai.

Mitu Tartu Ülikooli professorit on nimetanud sellist eelhinnangu andmist kummaliseks. Nii eelmise kui praeguse ülikooli nõukogu liige Jüri Sepp on arvanud, et klausel võis jääda seadusesse jäänukina algsest kavast anda rektori valimine ainult nõukogu kätte.

Täna kell 18 algab TÜ aulas üliõpilasesinduse korraldatud rektorikandidaatide debatt, mille eesmärk on käsitleda peamiselt tudengeid puudutavaid teemasid. Professor Tõnu Lehtsaare juhitav põhiväitlus algab ülikooli aulas neljapäeval kell 16, selle videopilti saab reaalajas jälgida internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles