Pubimälumängurid lõpetasid hooaja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppesid Tartu pubimälumängu esimesed meistrivõistlused, mida peeti lokaalis Sumin mullu septembrist saati.

Võistluste korraldaja Uno Ainsoo sõnul osales sarjas kokku ligikaudu 30 võistkonda,k kuid kõik 32 vooru tegid kaasa 12 võistkonda.

Mängud olid põnevad ja vooruvõitjad erinevad, kinnitas Ainsoo, lisades, et lõplikule edule viis professionaalsus ehk suuremad kogemused mälumängus.

Meistrivõistluste käigus tuli vastata 640 küsimusele. 32 voorust läks arvesse 25 paremat mängu ja selle reglemendi järgi kuulutati Tartu esimeseks pubimälumängumeistriks Artes Terrae võistkond koosseisus: Rein Hiiob, Veiko Tonts, Mart Kiisk. «Kõik tuntud ja teenekad mälumängurid.» Nemad kogusid ka enim mänguvõite.

Kõva konkurentsi pakkus neile kolm korda suuremaarvulisem võistkond, samuti kogenud mälumänguritest komplekteeritud Räpina Mälumänguselts, eesotsas president Mait Meensaluga.

Põnev heitlus käis kolmanda koha peale, kus enne viimast vooru oli võimalus nii Cremexil kui Tartu Teaduspargil. Pisut kogenumad jäid seekord peale ja kolmanda koha karikas läks Cremexile. Teaduspargi noorele tiimile jäi nn Kaido Kaaberma koht.

Pubimälumäng on väga levinud Soomes, kuid Eestis on seni turniiri peetud üksnes Tartus. Mängud jätkuvad ka suvel, kolmapäeviti kell 19.30. Esimene suvevoor toimub juba maikuu viimasel kolmapäeval, 30. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles