Salva/Tartu Ülikooli C2 poisid käisid Taanis kogemusi hankimas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Läinud nädalavahetusel käis Salva/Tartu Ülikooli 1999. ja hiljem sündinud poiste võistkond Taanis Kopenhaageni külje all Jonstrupis rahvusvahelisel turniiril.

Turniiril osalesid lisaks tartlastele kolm paremat selle vanuseklassi Taanist (Jonstrup, Sisu ja Værløse), kaks Peterburgi klubi (Kalininskaja ja Kirovskaja), BS Vilnius (Leedu) ja Virumaa VPK (Eesti).

Kohalik Jonstrupi meeskond ehmatas alguses Tartu poisse, kuna vastased mängisid maa-ala pressingut. Kuigi mängu vältel pressinguga harjuti, tuli vastu võtta 43:51 kaotus.

Reedel mängiti kohaliku Værløse võistkonna vastu. Kuigi mäng algas kehvasti, õnnestus normaalaja lõpus veel mäng viigistada, kuid lisaajal tuli ikkagi tunnistada vastaste nappi paremust seisuga 53:55.

Reede teine mäng BS Vilniuse vastu. Seekord alustati paremini, kuid lõpptulemus jäi siiski tartlase 45:63 kahjuks.

Päeva viimane mäng oli Peterburgi Kalininskaja vastu. Võit vormistati tulemusega 54:31.

Laupäeva hommikul oli oluline mäng Sisu võistkonna vastu, keda oli vaja võita vähemalt nelja punktiga, et saada „surnud ringiga“ kolmanda koha mängule. Mängu alustatigi hästi ja võideti ka 22:20 poolaeg, kuid teisel poolajal tabas Tartu poisse häving.

"Kaitses eksisime liialt ja lasime vastastel saada kergeid korve. Rünnakul aga hakkasime lahendustega kiirustama ning tegime nii mõnegi rutaka viske, millele vastased vastasid kiirrünnakutega ning vahe kärises veelgi," seisab korvpalliklubi koduleheküljel. Lõpuks tuli vastu võtta 31:48 kaotus.

Laupäevane teine mäng oli Peterburgi Kirovkaja võistkonna vastu ning turniiri nõrgimat võistkonda võideti tulemusega 36:13.

Turniiri viimane mäng oli juba tuttava Virumaa PK võistkonna vastu. Turniiri hilisemale võitjale vastupanud osutada ei suudetud ja kaotus tuli vastu võtta numbritega 41:67.

Turniiri lõplik paremusjärjestus:

1. Virumaa VPK

2. BS Vilnius

3. Jonstrup

4. Sisu

5. Værløse

6. Salva/TÜ

7. Peterburgi Kalininskaja

8. Peterburgi Kirovskaja

Salva/TÜ võistkonna parimaks mängijaks turniiril valiti Robin Kivi, kes viskas kogu turniiri käigus keskmiselt 13,6 punkti mängus. Arvestades, et mängu ajaks oli 4x7 minutit, on see äärmiselt tubli saavutus.

Salva/TÜ mängis turniiril kooseisus: Ranek Sirk, Joonas Jürgenstein, Egert Paap, Robert Võsu, Gregory Villmann, Hendrik Eelmäe, Joonas Kull, Robin Kivi, Egert Kevvai, Georg Kaasik, Mark Olav Sepp. Treenerid: Raido Rebane ja Rein Raam.

Turniiril osales meeskond ilma enda ühe parima mängija Ander Peiponenita, kes oli samal ajal Eesti U-14 noortekoondise treeningkogunemisel. Märkimisväärseks tuleb sellejuures pidada, et tegemist on koondisega, kuhu pääsevad 1998. ja hiljem sündinud ehk siis Anderil tuli konkureerida aasta vanemate poistega, et sinna pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles