Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

ERR.ee: Jaansoni sõnul jõutakse Tartu kärbetega aastasse 2006

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Erik Henno
Copy
Kärped
Kärped Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu linn peab kärpima eelarvet umbes 160 miljoni krooni jagu; praeguseks on linnavalitsuse osakonnad pakkunud kokkuhoiukohti 110 miljoni krooni ulatuses, teatas

ERR Uudised

.

«Selle kärpega jõuame tõenäoliselt aastasse 2006. Nii mõnigi võib öelda, et tegelikult oli elu siis ilus,» ütles Tartu abilinnapea Karin Jaanson «Aktuaalsele kaamerale», kuid lisas, et näiteks lasteaiakohti on linnas võrreldes 2006. aastaga juurde tulnud 580, mis tähendavad linnale täiendavat kulu.

«Kuna on juba eelarveaasta teine kuu, siis me oleme mõnedes valdkondades sundseisus. Kärpida tuleb seal, kust saab, mitte sealt, kust vaja oleks,» selgitas Jaanson.

Tartu linnavolinike senine ligi 1200-kroonine istungihüvitis, komisjonide esimeeste ning volikogu juhtide tasud peaks alanema 10-15 protsenti, andes kokkuhoidu umbes 300 000 krooni aastas.

Tagasi üles