Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

Põllumehed tutvustavad vutti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Delikatessiks peetavad suitsutatud vutt ja vutimuna.
Delikatessiks peetavad suitsutatud vutt ja vutimuna. Foto: Margus Ansu

Homme korraldavad Tartumaa Põllumeeste Liidu liige, Järveotsa vutifarm ning Olustvere maamajanduskool Olustveres vutimunadest ja vutilihast toodete teavituspäeva, mis on mõeldud kokkadele, kaupluste ostuspetsialistidele ning teistele huvilistele.

Järveotsa vutifarmi omaniku, 78-aastase Ülo Pullisaare sõnul, kes kasvatab vutte juba 35 aastat, kosutavad vutimunad hästi tervist.

Järveotsa vutimune  on koostöös Eesti Maaülikooli teadlastega täiendavalt rikastatud omega-3 rasvhapetega.

Vutiliha on delikatess, vähese rasvasisaldusega ja maitselt lähedane jahilindude lihale nagu faasan või nurmkana. Järveotsa vutiliha on mitmete restoranide menüüdes, kuid seda on võimalik osta ka kauplustest.

Restorani Egoist peakokk Imre Ailis näitab õppeköögis, kuidas ja milliseid roogasid on võimalik vutilihast valmistada.

Tartumaal Vara vallas asub Euroopa suurim vutifarm, kus 32 000 vutti annavad aastas 5 miljonit muna. Vutiliha toodetakse aastas 12 tonni, kuid nõudluse suurenedes on tootmisvõimsusi kuni 50 tonni liha tootmiseks.

Märksõnad

Tagasi üles