Piltuudis: mälestused Juhan Peeglist said kaante vahele

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Akadeemiline Ajakirjanduse Selts esitles vilistlaste kogumikku "Alguses oli Juhan" (pildil Voldemar Lindström ja Maarja Lõhmus).
Eesti Akadeemiline Ajakirjanduse Selts esitles vilistlaste kogumikku "Alguses oli Juhan" (pildil Voldemar Lindström ja Maarja Lõhmus). Foto: Sille Annuk / Postimees

Laupäeval, ajakirjanike õpetaja ja vaimse isa, professor Juhan Peegli 93. sünniaastapäeval kogunesid mitme põlvkonna inimesed Eesti Akadeemilise Ajakirjandusseltsi korralisele koosolekule.

Piduliku meeleolu lõi trükisoe mälestustekogumik „Alguses oli Juhan“, mille oli utsitamiste ja heas mõttes nurumiste tulemusena kokku pannud  Tartu Ülikooli ajakirjandusõppejõud Maarja Lõhmus koos õppejõudude Sulev Uusi ja Peeter Vihalemmaga. 

Nii nemad kui kõik ülejäänud 41 inimest, kes raamatus kirjutavad, on põlvkondade erinevusest hoolimata ajakirjandusprofessor Juhan Peegli õpilased.

Raamatu ilmumine oli sündmus aga kõigile, kes Juhan Peegli inimlikust õpetamislaadist, huumorimeelest ja erakordsest sarmist kunagi osa on saanud.

Pärast teose läbilehitsemist võib aga vist tõdeda, et ei suuda ei see ega kindlasti ka järgminegi raamat, mis Juhan Peeglist kirjutatakse, edasi anda seda sõnulseletamatut „miskit“, mida paljud ajakirjanikud oma Õpetaja peale mõeldes ajastust hoolimata taga igatsema jäävad.

Pildil võtab autorieksemplari vastu 1957. aasta vilistlane Voldemar Lindström.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles