Tartu Spordi uus juht selgub uuel nädalal

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Ipits
Veljo Ipits Foto: TPM

SA Tartu Sport juhatuse liikme konkursile saabus ligi nelikümmend avaldust, sihtasutuse nõukogu peaks uue juhi välja valima järgmise nädala alguseks.

SA Tartu Sport nõukogu esimees Veljo Ipits ei soovinud eile konkursi tulemusi täpsemalt kommenteerida, kuid tunnistas, et otsusega ollakse lõpusirgel. «Me oleme välja valinud viis-kuus inimest, kellega oleme vestelnud ja kes võiksid meie meelest sobivad olla,» ütles Ipits.

Konkursile saatis CV ja kirjaliku visiooni sihtasutuse arengust kolmkümmend kaheksa inimest. «See hulk ei üllatanud. Eeldasime, et neid võib ka rohkem tulla,» märkis Ipits ja lisas, et soovijate hulgas oli palju mitte tõsiselt võetavaid kandidaate.

Vana juht loobus

Kuus aastat sihtasutust juhtinud Meelis Jukk kinnitas Tartu Postimehele, et tema oma kandidatuuri enam ei esitanud. «See oli minu otsus ja selline see oli,» lausus ta lühidalt.

Jukk ei välistanud aga, et tema tulevane töö võib olla seotud sihtasutuse tegevusega. «Miski pole välistatud. Spordivaldkonnaga olen ma terve elu tegelenud ja see on mulle südamelähedane.»

Ipitsa sõnul sõltub nõukogu lõpliku otsuse tegemine asjaoludest, mis pole otseselt seotud konkursiga. «See sõltub mõningate teiste sihtasutuste tulevikust ja saatusest,» märkis ta, kuid ei olnud nõus konkreetsemaks minema.

Kaks pannakse kokku

Tartu Postimehe andmetel kavandatakse ühendada SA Tartu Sport ja SA Tähtvere Puhkepark. Ühendamisest on räägitud aastaid, kuid otsusteni pole siiani jõutud.

«Ega see uus teema ei ole, aga praegu otseselt midagi teada pole. Mingisuguseid läbirääkimisi ühendamise teemal pole minuga algatatud,» teatas Tähtvere puhkepargi juhataja Jane Jakobson ning polnud nii järsku valmis kaaluma võimaliku ühendamise plusse ja miinuseid.

«Kuna linn on mõlema asutuse omanik, siis on see linna otsus. Ja kui ta leiab, et efektiivne majandamine tuleb ühendamise kaudu, siis tuleb sellega nõustuda,» lausus Jakobson ja lisas, et toimivaid variante on mitu.

SA Tartu Sport nõukogu valib uue juhi hiljemalt 20. maiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles