Uppunud poe omanik ähvardab kahjunõudega

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu tänava kortermaja keldris poe avada plaaninud Abder­ra­zak Aghchim Arnezzou näitab uputuse kätte jäänud kaupu.
Turu tänava kortermaja keldris poe avada plaaninud Abder­ra­zak Aghchim Arnezzou näitab uputuse kätte jäänud kaupu. Foto: Margus Ansu

Kortermaja keldris poodi avada tahtnud Hollandi kodanik plaanib fekaaliuputuse kahjude katteks nõuda ühistult kohtus 6000 eurot, kindlustuslepingut polnud ei temal ega ruumi üürile andnud ühistul.

Lugu hakkas hargnema jaanuaris, kui Tartus Turu 3 kortermajas jäi vabaks seni teise ringi rõivapoe käsutuses olnud keldriruum ja selle üüris 110 euro eest kuus Hollandi kodanik Abderrazak Aghchim Arnezzou. Et ämm saaks seal pidada pudukauplust, kus müüakse «toredaid asju». See tähendab Marokost, Egiptusest, Türgist, Hollandist ja mujalt toodud nipsasju, kalleid kaubamärke kandvaid rõivaid ja suveniire.

Väike remont oli juba tehtud, sisutust hangitud ja esimene kaubikutäis kaupu keldrisse hoiule toodud ning poeomanik oma naisega Hollandisse sõitnud, kui keldris algas reoveeuputus.

Ühistu inimestel võtit polnud, nad said üksnes teatada ­õnnetusest. Kui Arnezzou naasis, oli kelder ja kaubad kahjustunud seal hulpinud sitast – nagu mees peenutsemata ütles. Eile näitas ta kaupu, mis olid kahjustunud ligunemisest ja hiljem liigniiskuse tõttu tekkinud hallitusest.

Aprilli lõpus kohtus Arnez­zou ühistu esindajatega ja enda sõnul lootis, et ühistul on tehtud kindlustusleping, mis üüripinnal tekkivate kahjustuste katteks oleks tema väitel elementaarne ja Hollandi praktikas tavaline. Kuid ühistu ei olnud kindlustuslepingut teinud ja ka Arnezzou polnud seda oma vara kaitseks sõlminud.

Ühistu pakutud rendivabastus ruumi edasi kasutamiseks vältimatult vajaliku remondi katteks ja veel pooleks aastaks ei olnud Arnezzou meelest piisav, sest kahjusid on ta kandud umbes 15 000 eurot ja enda sõnul soovib ta kohtu kaudu ühistult 6000 euro hüvitamist.

Selle jutu peale imestas ühistu juhatuse liige Ruta Ilves, et varem on juttu olnud 2500 eurost. Nii või teisiti oleks see 32 korteriga ühistule väga suur kulu, kui kahjunõue peaks kohtus läbi minema.
Ilves lisas, et sellist raha ei oleks ühistul kusagilt võtta, seepärast ongi pakutud üürivabastust.

Peale selle on ühistu lasknud ruumides teha keemilise puhastuse ja lubanud remontida põranda.
Riia 10 keldris poodi pidav ja kanalisatsiooniuputuse pärast ühistult kohtu kaudu kahjutasu välja nõudnud Natalja Strunkova ütles, et kui kahju on võimalik tõendada, on Turu tänava poepidajal võit kohtus üpris kindel.

Riia 10 ühistu praegune esimees Raivo Kaljuorg ütles, et ühistu on võtnud kindlustuspakkumised, muu hulgas ka ühistu vastu esitada võidavate kahjunõuete suhtes.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles