Aasta tervise­­edendaja on Camilla Meister

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnesoovid sai Camilla Meister (paremal) eile Tartu linna tervishoiuosakonna juhatajalt 
Sirje Kreelt.
Õnnesoovid sai Camilla Meister (paremal) eile Tartu linna tervishoiuosakonna juhatajalt Sirje Kreelt. Foto: Sille Annuk

Tartu linna tervisekonverentsil kuulutati eile välja aasta terviseedendaja, kelleks osutus sihtasutuse Vaimse Tervise Hooldekeskus tegevusjuhendaja Camilla Meister.

Camilla Meister on erialalt bioloogiaõpetaja, kes on õpetanud mitut põlvkonda lapsi Tartu Descartes´i lütseumis. Kui ta sealt pensionile läks, ei soovinud ta koduseinte vahele istuma jääda, vaid otsis endale uue töö. Nüüd aitab ta psüühiliste erivajadustega inimestel säilitada või parandada oma toimetulekut igapäevaeluga nii, et nad saaksid vajaduse korral hakkama ka kõrvalise abita.

«Psüühiliste erivajadustega inimeste juhendamine on mulle palju õpetanud,» ütleb Camilla Meister. «Näiteks seda, kui tiivustav võib olla rõõm ning kui haigettegev kriitika.»

Bioloogiaõpetaja loomus lööb tal ka uues töökohas välja ning seda just tervislikke eluviise propageerides.

Camilla Meister otsustas, et keskuse klientide toiduvalmistamise tundides ei tohi ära unustada salatite riivimist ja kokkusegamist ning smuutide tegemist. Ning neid peab tegema nii palju, et ka maja kohvikusse einet võtma minnes oleks seal ükskõik kellel alati võimalik tervislik pala saada.

Suurepärase smuuti saab Camilla Meistri sõnul näiteks siis, kui kannmikserisse panna kiivisid, lisada natuke vett ning juurde panna noori võilille-, naadi- ja nõgeselehti.

Ka otsustas Camilla Meister paluda Vaimse Tervise Hooldekeskuse enam kui 60 töötajal jälgida, millal nad päeva jooksul vähemalt 30 minutit kõnnivad ja millal mitte. Ning kui sageli veedavad nad oma vaba aega mõnd raamatut lugedes, head muusikat kuulates või kontserdil käies.

«Ei saa kogu aeg viriseda stressi ja kehva elu pärast, saame väga palju ise ära teha, et see parem oleks,» ütleb Camilla Meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles