Emajõelinnas tuleb esimene bluusifestival

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Vilep
Heiki Vilep Foto: Valimised

Tartu oli aastakümneid lähemas ja kaugemaski ümbruses tuntud koht, kuhu levimuusikapäevade tõttu sõitsid kevaditi kokku rokibändid ja -fännid. Tartu bluusiklubi ja klubi Trehv eestvedajatel oli see kuulsus meeles, kui tekkis mõte korraldada bluusifestival.

Kirjanik, kirjastaja ja muusik Heiki Vilep (pildil) rääkis, et festival Emajõe Bluus on küll vaid ühel päeval, 9. juunil Trehvis, kuid see päev tuleb pikk. Kontserte on praegustel andmetel 17, bändid esinevad kahes saalis ja õuelaval.

Muusikuid koguneb mitmelt poolt Eestist ja ka piiri tagant: Jüri Rosenfeld sõidab kunagisse kodulinna Soomest, Lätist tuleb bänd B.B.Max. Lavale ilmuvad sellised oma ala ässad nagu Viktor Vassiljev, Peeter Volkonski ja Jaan Habicht. Kõikide esinejatega saab tutvuda veebisaidil www.emajoebluus.com.

Trummimees Heiki Vilep tuleb kuulajate ette kahes bändis. Üks neist on Blue Déjà Vu, kes mängib eesotsas uue kitarristi Vilho Meieriga 1950. ja 1960. aastate Chicago bluusi, ja teine on põhiliselt samas koosseisus Moromoro Grupp, milles mängib esimest kitarri ja laulab tallinlane Ivar Moro.

Tartu bluusiklubi alustas tegevust kitarristi ja laululooja Andres Rootsi juhtimisel eelmisel aastal.

«Aga et ta on väga hõivatud ja käib palju väljamaal kontserditurneedel, ei jõudnud ta klubi enam vedada ja delegeeris selle ameti mulle,» ütles Vilep. «Nüüd olen seitse klubiüritust teinud ja et need on läinud järjest võimsamaks, tekkiski mõte korraldada midagi suuremat.»

Esimene festival kujuneb vähese sponsorluse tõttu Vilepi sõnul küllaltki kõhnaks – ainult ühes kohas, klubis Trehv, mis tegutseb Narva mnt 25a. Pillimehed honorari ei saa, kuid neile makstakse kinni sõidukulud. Kaameratega on saate tegemiseks kohal Tallinna TV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles