Maanteeamet kutsub mopeede ülevaatusele

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roller.
Roller. Foto: Toomas Huik

Kuna mullu 1. juulist tuleb ka kõik rollerid ja mopeedid liiklusregistris arvele võtta, pakub maanteeamet erakorralist võimalust teha registreerimiseelne tehnoülevaatus ära ka Elvas ja Kallastel.

Maanteeameti Lõuna regiooni teatel annab uus liiklusseadus mopeedijuhtidele sõiduki registreerimiseks aega 12 kuud, mis on peagi täitumas. Kuna mopeedi transportimine lähimasse liiklusregistri büroosse võib regioonikeskustest kaugel elavate mopeediomanike jaoks osutuda keeruliseks, korralab amet ülevaatusi ka väiksemates linnades.

Tartumaal saab mopeedid ülevaatusele tuua ka Elvasse ja Kallastele. Elvas ootab mopeede E-Tehno kontrollipunkt 17. mail kell 14 - 18 ning Kallastel vabatahtlike päästjate depoos 31. mail kell 14 - 18. Kaasa tuleb võtta sõiduki dokumendid.

Et mopeedi saaks liiklusregistris arvele võtta, peab mopeed olema tehase poolt määratud seisukorras. Muu hulgas peavad mopeedil olema töökorras tuled ning tahavaatepeegel, samuti peab sõiduk vastama kehtestatud tehnonõuetele.

Mopeedid, millel puuduvad sõiduki maaletoomise ja tollivormistuse lõpetamist tõendavad dokumendid või sõiduki seaduslikku omandamist ja valdamist tõendav dokument, registreeritakse omaniku kirjaliku kinnituse alusel. Sellisel juhul piisab kuni 1. juulini 2012 ülevaatusel seletuskirja esitamisest sõiduki omandamise kohta.

Sõiduvahendit saab ülevaatuseks esitada ka alaealine isik, kuid registreerimist saab taotleda üksnes täiskasvanu.

Enne erakorralistesse ülevaatuspunktidesse tulekut palub maanteeamet maksta ära riigilõivu kokku 15,97 eurot. Liiklusregistrisse kandmise järel peab mopeediomanik liituma 1. juulist ka kohustusliku liikluskindlustusega.

Maanteeameti Tartu büroos saab mopeede registreerida tavapärastel aegadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles