Tartu otsib jälle Zum Zumile üürnikku

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Zum Zum Tartus Küüni tänaval.
Kohvik Zum Zum Tartus Küüni tänaval. Foto: Margus Ansu

Küüni tänava alguses juba üle kuu suletuna seisnud Zum Zumi pubi rendikonkurss kukkus läbi, kui linnavalitsus keeldus parimat hinda pakkunud ärimehe plaanist anda ruumid allrendile.


Märtsi lõpul osales enampakkumisel viis pakkujat, kellest kõrgeimat üüri, 14,10 eurot ruutmeetrist kuus, pakkus Hanno Saaremets. Tartu linnavalitsus kinnitas aprilli algul enampakkumise tulemused ja tunnistas Saaremetsa võitjaks.

Ent siis järgnes Saaremetsa ja linnaametnike vahel pikk kirjavahetus ruumide allkasutusse andmise asjus.

Mai algul saatis linn Saaremetsale kirja, milles teatas, et enampakkumise võitjana on mees kohustatud tasuma üürilepingu tagatisraha 16 941 eurot ja tulema hiljemalt 7. mail linnavarade osakonda üürilepingut sõlmima.

Saaremets vastas e-kirjaga, et tal ei ole võimalik üürilepingut allkirjastada, kuna linn ei ole käitunud kooskõlas oma varasema praktikaga, keeldudes nüüd ruumide allkasutusse andmisest. Veel kaks päeva hiljem esitas Saaremets Tartu linnale 4000 euro suuruse kahjuhüvitusnõude.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm ütles, et igaühel on oma seisukoha õigus, kuid linn ei olnud nõus andma seda pinda allüürile. Saaremets aga kasutab õigust oma seisukoha kaitseks kohtusse minna.

Lepingu sõlmimata jätmise tõttu kaotas Saaremets enampakkumise tagatisraha. Linnapea Urmas Kruuse viitas, et siin tuleb ka näha põhjust, miks Saaremets nõuab kahjude hüvitamist. Teisiti poleks võimalik kulusid tagasi saada.

«Sellise konkursi mõte on, et võitja on valmis sellesse kohta panustama, osutama seal teenust, aga mitte kauplema kellelegi sama pinda veel kallimalt edasi. See on täiesti välistatud,» lausus Kruuse.
Selles olukorras ei jäänud linnavalitsusel muud üle kui kuulutada välja uus enampakkumine.

Abilinnapea Raimond Tamm ütles, et 400-ruutmeetrise toitlustusasutusena kasutatava äriruumi rendile andmise enampakkumise tingimused on põhiosas samad, mis eelmisel katsel. Üürilepingu tähtaeg on viis aastat ja üüri alghind 8 eurot ruutmeetrist kuus.

Küll lühendas linn nüüd lepingu sõlmimiseks antud aega ühelt kuult ühele nädalale.

Kõnealused Küüni 2 äriruumid olid varem üüritud ASile Pere Restoranid, kelle üürileping oleks kestnud tuleva aasta märtsini, kuid ettevõte taotles lepingu lõpetamist tänavu 31. märtsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles