Liiklussõlme ehitus algas hooga

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Lääneringtee postimaja-liiklussõlme ehitus.
Tartu Lääneringtee postimaja-liiklussõlme ehitus. Foto: Margus Ansu

Tartu Lääneringtee postimaja-liiklussõlme ehitusega on peatöövõtja Nordecon suure hooga peale hakanud, käivad pinnasetööd ja langetatakse puid.

Uuest nädalast jõuab kohale asfaldifrees, mis alustab Variku viadukti juurest ja läheb sealt Rehepapi teele. Viimane on plaanis uuendada enne, kui algab suuremahuline ehitus Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel. Sellele rajatakse mitmetasandiline liiklussõlm, mille kaudu tekib edaspidi Petseri raudtee alt ühendus Idaringteega, selle ehitus on samuti õige pea algamas.

Veel selle kuu lõpus algab Petseri raudteele umbes poole kilomeetri pikkuse ajutise raudteelõigu ehitus, sellele suunatakse rongiliiklus raudteeviadukti ehitamise ajaks.

Nagu ütles maanteeameti Lõuna regiooni ehitusosakonna juhataja Oleg Lužetski, on raudteeliikluse ümbersuunamiseks vajalikud «aknad» rongide sõiduplaani juba tellitud.

«Peabki hooga alustama, sest tulevaks sügiseks on kavas valmis jõuda,» ütles Lužetski.

Maanteeliiklust ei mõjuta suur ehitustöö esialgu palju, lubatud sõidukiirust tööde piirkonnas vähendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles