Von Bocki maja sai invatõstukid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tooltõstukiga tegi näidissõitu tehnik Andreas Tölpt.
Tooltõstukiga tegi näidissõitu tehnik Andreas Tölpt. Foto: Sille Annuk

Eile katsetasid firma Eesti Otis esindajad Tartu Ülikooli kinnisvaraosakonna töötajate ees von Bocki maja välistrepile paigaldatud platvormtõstukit ja trepikotta seatud tooltõstukit.

Platvormtõstuki abil saavad liikumispuudega inimesed koos ratastooliga õppehoone esimesele korrusele. Tooltõstuki abil on võimalik tõusta veel ligi viis meetrit maja teisele korrusele.

Von Bocki maja haldur Indrek Zeik ütles, et ühtegi tooltõstukit ülikooli õppehooneis varem polnud. Sarnane platvormtõstuk on eelmisel aastal valminud Lossi 36 õppehoones, endises sünnitusmajas.

Andreas Tölpt teadis lisada, et Tartus on tooltõstukid veel näiteks mänguasjamuuseumis, Antoniuse õue käsitöömajas ning ka ühel eraisikul. Tõstukid läksid maksma veidi üle 25 700 euro, millest 23 700 laekus SA Archimedes kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles