Ahhaa juhiks võib saada Irina Orekhova

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Orekhova
Irina Orekhova Foto: Sille Annuk

Tartu Postimehe andmetel kandideerib Ahhaa juhiks teiste hulgas ka teaduskeskuse praegune projektijuht Irina Orekhova, kes jätkaks valituks osutudes Tiiu Silla valitud kursil.


«See oli suure osa kollektiivi arvamus, et ma võiksin sellel töökohal jätkata,» kinnitas ja põhjendas oma kandideerimist Orekhova, kes töötab Ahhaa teaduskeskuses 2005. aastast. «Kollektiiv tegi mulle sellise ettepaneku. Ju neile tundus, et ma suudan jätkata Tiiu Silla stiilis.»

Valituks osutudes ei hakkaks Orekhova tegema suuri muudatusi, sest tema sõnul töötab ja toimib teaduskeskus väga hästi. «Külastajate arv ja ka majanduslik hakkamasaamine on väga hea. Ma jätkaksin sellel kursil, mille on Tiiu valinud,» ütles projektijuhina töötav Orekhova.

Ahhaa nõukogu valis ülemöödunud nädalal välja neli kandidaati, kelle hulgast alustati keskuse uue juhi väljaselgitamist. Tartu Postimehele teadaolevalt oli esialgu kandidaatide hulgas ka praegune Ahhaa teadusnõukogu liige professor Jaak Kikas.

«Ma olen oma kandidatuuri taandanud, sest minu arvates on seal palju nooremaid ja aktiivsemaid kandidaate,» kommenteeris Kikas.

Kuluaarides on viidatud ka Tartu endise abilinnapea ning praeguse haridus- ja teadusministeeriumi nõuniku Karin Jaansoni kandidatuurile, kuid viimane lükkas selle ümber. «See on küll vale informatsioon. Ma ei tea, kust sellised kuulujutud levivad, sest ma ei ole ühtegi avaldust kirjutanud,» ütles Jaanson.

Ahhaa nõukogu koguneb uuesti 23. mail, kui valitakse välja kaks nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles