Tartut külastavate välisturistide arv kasvas üle viiendiku

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa turistid Tartus.
Saksa turistid Tartus. Foto: Sille Annuk.

Tänavu esimeses kvartalis peatus Tartu majutusettevõtetes 13,8 protsenti rohkem turiste kui 2011. aastal samal ajal.

Eelmise aastaga võrreldes kasvas kiiremini välisturistide hulk – 22,8 protsenti, siseturistide arvu  kasv oli 8,4 protsenti.

2012. aasta esimese kolme kuu jooksul peatus Tartu majutusettevõtetes kokku 33 689 inimest, kellest siseturistid moodustasid 62,5 protsenti.

Kõige enam saabus Tartusse välisturiste Venemaalt (3629), Soomest (3407) ja Lätist (1634).

Esimeses kvartalis suurenes enam Venemaalt ja Lätist tulnud külaliste arv - vene turistide arv kasvas 38,6 protsenti ning läti turistide arv 36,9 protsenti.

Varasemaga võrreldes vähenes Tartu majutusasutustes rootslaste arv, neid saabus Tartusse 21,2 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal.

Ööbimiste arv Tartu majutusettevõtetes kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 17,5 protsenti.

Tartus keskmiselt viibitud aeg pikenes 1,71 öölt 1,79 ööni. Kõige pikemalt peatusid Tartus sakslased, kes veetsid Emajõe linnas keskmiselt 2,29 ööd ning kõige lühemaks ajaks jäid Tartusse lätlased (keskmiselt 1,39 ööd).

Kui Eestis keskmiselt kasvas turistide arv tänavu esimeses kvartalis 8,4 protsenti, siis Tartus oli tõus taas suurem ulatudes peaaegu 14 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles