Tartus seatakse Euroopa CSI ja kohtuekspertiisi tulevikusuundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest kolmapäevani peetakse Tartus Euroopa kohtuekspertiisi instituutide ühenduse (ENFSI) sündmuskohaekspertide töörühma aastakonverents, millest võtavad osa 50 sündmuskoha eksperti (CSI) 20 riigist, teatab justiitsministeerium.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul on Eestile tunnustuseks konverents, millega arutatakse läbi kohtuekspertiisi ühe olulise valdkonna arengu sõlmprobleemid. „Sellise hulga tippekspertide kogunemine Tartusse näitab Eesti olulist rolli Euroopa sündmuskohatöö ja ekspertarvamuse tuleviku kujunemisel ning räägib selget keelt eestlaste erialaste oskuste ning suurürituste korraldamise kvaliteedist,“ lausus Michal.

Eesti kohtuekspertiisi instituudi direktori Üllar Lanno andmetel keskendub seekordne aastakonverents sündmuspaigalt leitud hukkunutelt tõendite kogumisele ning sündmuskoha digitaalsele uurimisele ja salvestamisele.

„Kohtueksperdina on hea näha, et tehnoloogia astub suurte sammudega meile appi. Konverentsil esitletakse näiteks tehnoloogiaid, millega õnnestub sündmuskoht 3D kujul vähese ajaga arvutisse salvestada, et seda seal siis piiramatu ajalimiidiga erinevate detailide osas edasi uurida,“ ütles Lanno.

Aastakonverentsil tutvustatakse ekspertidele näiteks sündmuskoha 3D salvestamist võimaldavat tehnoloogiat FARO Focus 3D (www.faro.com) aga ka tulevikku vaatavat sündmuskoha uurimise tehnoloogiat CSI the Hague (www.csithehague.com ).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles