Oskar Lutsu muuseum kutsub aiapäevadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oskar Lutsu majamuuseumi aiapäevadel  16. maist 1. juunini jätkub kirjaniku tagaaeda nii kunsti, kirjandust, teatrit, muusikat kui aiandust.

Aiapäevad algavad linnalapse võimalusega näpud mulda pista ja külvata-istutada lilli ja juurvilju. Pia Hanslepa jutupliiatsitundides veereb jutukera ja samal ajal valmivad pildid selle juurde.
 
Muuseumiööl jagab professionaal Urmas Jõesaar praktilisi filmitegemise nippe ja võtab kaasa Eesti Nukufilmistuudio viimaste aastate toodangut.

“Kevade“ raamatu esmatrüki 100. aastapäev toob kaasa aiateatri festivali „“Kevade“ tuleb taas“, kus oodatakse tänaste õpilaste nägemust nende püüdlustest ilu, sõpruse, armastuse ja tõe poole. Just neid väärtusi tõid esile Arno igatsuste ja arengu kaudu ka meie sajandi filmi „Kevade“ stsenaristid.

1. juuni õhtul heliseb aias Olav Ehala filmimuusika autori ja Tartu Noortekoori esituses. Pärast kontseri saavad lapsed meisterdada.

Aiapäevade ajal on avatud Tartu Kunstikooli õpilaste tööde näitus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles