Eesti C1 vanuseklassi meister on Erkmaa KK

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimus Tartu Ülikooli spordihoones Eesti poiste C1 vanuseklassi (sünd. 1998.a. ja hiljem) finaalturniir. Erkmaa KK võitis eile meistritiitli, Salva/Tartu Ülikooli meeskonna mängijad said pronksmedalid.

Laupäeval toimunud poolfinaalides olid vastamisi Erkmaa Korvpallikool ja Audenese Spordiklubi ning Virumaa Pallimängude Kool ja Salva/Tartu Ülikool. Poolfinaalis kuulus võit treener Aivo Erkmaa ja Gert Prantsi juhendatavale Erkmaa Korvpallikoolile 100:72. Mängu saatus otsustati juba esimesel veerndajal, mis lõppes tulemusega 20:9. Erkmaa KK resultatiivsemad olid Tom Kaldre 28 punktiga, teda toetasid Carlos Jürgens 20p ja Hugo Erkmaa 17p.

Virumaa Pallimängude Kooli ja Salva/Tartu Ülikooli vahelise poolfinaali võitsid lõpuminutitel virumaalased seisuga 64:58.

Virumaa Pallimängude Kool ja Erkmaa KK vaheline finaal kulges tartlaste dikteerimisel. Treener Vaido Rego juhendatava Virumaa Pallimängude Kooli kiired ja osavad tagamängijad suutsid vahepeal küll Erkmaa KK kaitse teravate läbimurrete ja ohtlike kaugvisetega lahti harutada, kuid enesekindlus ning pikem ja ühtlasem pink sai otsustavaks ja võit tuli Erkmaa Korvpallikoolile 104:74.

Finaali parimaks mängijaks valiti Tom Kaldre, kes kogus 32 punkti, võttis maha 16 lauapalli ja tema takistamisel tehti 10 viga. Hugo Erkmaa lisas võitjatele 26 punkti ja 13 lauapalli. Renalt Pallumilt 13 punkti, Kaspar-Erik Puuseppalt 12 punkti ja 14 lauapalli ning Gerg Kirsimäelt 11 punkti. Kaotanute poolelt kogus Sten Kuber 21 punkti. Sten Saaremäel lisas 17 ja Martin Metsis 13.

Pronksmedalid kuuluvad teenitult Salva/Tartu Ülikooli meeskonnale (treenerid Toomas Kandimaa ja Rein Raam), kes pronksilahingus alistasid Audentese SK eakaaslased (treener Erik Mäe) 68:58. Ander Peiponenilt võitjate parimana 14 punkti ja 21 lauapalli. Robin Kivi lisas 13 ja Kermo Pärn 12 silma. Korvpalli liidu teatel hoidsid Audentese poolel mängu üleval kolm ekskorvpalluri poega. Ron-Arnar Pehka kogus 24 punkti ja 11 lauapalli, Kristian Kullamäe lisas 17 punkti ja Karl Suurorg viskas 13 punkti ja võttis maha 14 lauapalli.

Salva/TÜ meeskonna peatreener Toomas Kandimaa jäi üldiselt hooajaga rahule, aga natuke kripeldama poolfinaali kaotus. „Poolfinaalis oli initsiatiiv meie käes, aga lõpus tekkis murdehetk ja kaotasime,“ sõnas Kandimaa. „Hooaja eesmärk oli ikkagi finaali saada, aga arvestada tuleb ka seda, et üks põhimängija Riivo Siimon oli seljavigastusega väljas ega saanud finaalturniiril meeskonda aidata. Järgmisest hooajast ootan seda, et poisid asja tõsisemalt võtaks, treeningutel rohkem osaleksid ja siis on ka suur tõenäosus, et oleme taas finaalmängudel ja võitleme esikoha pärast.“

Suuremat rahuolu pakkus Kandimaale sama võistkonna baasil moodustatud meeskonna edukas esimene hooaeg Euroopa Noorte Korvpalliliigas (EYBL) „Saavutasime seal oma hooaja eel seatud eesmärgi – jõuda 16 tugevama meeskonna hulka ja võrrelda end eakaaslastega naaberriikidest.“

Lõplik paremusjärjestus:

1. Erkmaa Korvpallikool
2. Virumaa Pallimängude Kool
3. Salva/Tartu Ülikool
4. Audentese Spordiklubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles