Aivo Erkmaa: teine mäng võib saada seeria tähtsaimaks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa korvpallikooli eestvedaja Aivo Erkmaa.
Erkmaa korvpallikooli eestvedaja Aivo Erkmaa. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpallitreener Aivo Erkmaa sõnul jäi Tartul finaalseeria avamängus kasutamata korvialune jõud ning ennustab, et teine mäng võib kujuneda kõige tähtsamaks.

«Esimene mäng oli kindlasti finaali vääriline. Kogu see melu ja väga palju publikut. See näitab seda, et korvpall läheb rahvale korda,» ütles Erkmaa ja tõi Tartu kaotusele välja mitmeid põhjuseid.

«Üks moment oli see, et Bill Amise osa jäi väga keskpäraseks. Võib öelda, et ta ei kandnud seda välja, mida temalt oodati. Mängu alguses ta ebaõnnestus ja ilmselt ei suutnud uuesti ree peale saada. Korvi all oli Cramo selgelt tugevam. Nii rünnakul kui kaitses. Peale Sten Soku keegi korvi all väga midagi ära ei teinud. Need Soku läbiminekud olidki esimese mängu kõige ilusamad hetked, kui Timmu pika korvi all ära karistas,» kommenteeris Erkmaa.

«Mõjutas kindlasti ka see, et mingil hetkel sai Doronini mäng otsa. Doronin on Tartule väga vajalik mängumees. Esimeses mängus alustas ta ka väga hästi ja kui ta nüüd ära kukub, siis on ilmselgelt Tartu pink lühem. Samaväärset vahetust sealt võtta ei ole ja see teeb asja keeruliseks.»

Erkmaa sõnul lagunes teisel poolajal Tartu rünnak täitsa ära. «Kui ikkagi ühtegi vabaviset ei saada, siis rünnak kõige parem pole. Ja ka visketabavus oleks võinud parem olla. See määras. Kalevi rünnak oli mitmekülgsem. Neil tuli korvi alt rohkem punkte ja Kalev mängis väga enesekindlalt. Võiks öelda, et Tartu polnud piisavalt agressiivne, aga samas Kalev mängis head kaitset,» arvas korvpallitreener.

«Mõne mehe panus jäi väga tagasihoidlikuks ja minu meelest sai Silver Leppik liiga palju mängida. Vähemalt esimeses mängus ei õigustanud tema tegevus neid mänguminuteid. Tema asemel võiks Kristo Saaget rohkem kasutada, sest ta on mitmekülgsem. Saage ja Kriisa on need, kes võivad mängu kivi alt välja tuua. Samas jäi ka Kriisa vahepeal liiga kauaks platsile.»

Erkmaa nentis, et ka maa-ala ei toitnud Tartut. «Nad üritasid seda mängida, aga asi ei toiminud. Võib-olla jäi natukene kooskõlast puudu, aga kui Tarvas sai sellest kõva efekti, siis Tartu ei saanud. Võib-olla oli Kalev selleks väga hästi valmistunud,» pakkus Erkmaa ning lisas, et teises mängus on Tartul parandamisruumi.

«Nad peavad oma koosseisude peale mõtlema. Korvialuseid mängijaid tuleb rohkem kasutada, sest sealt peab punkte tulema. Kuidas Bamba Fall üle kavaldada, on puhtalt treenerite teema. Midagi tuleks muuta, aga mitte kardinaalselt, sest kui visketabavus oleks parem olnud, oleks kõik võimalik olnud. Aga Kalev ei käinud ka kõiki oma trumpe välja. Kohe, kui edu sisse saadi, pandi vahetusmehed sisse. Aivar Kuusmaa ei pabistanud ja vahetas väga julgelt. Tundub, et Cramol on üksjagu varu.  Imerohtu Tartule soovitada ei oska, aga teine mäng võib kujuneda selle seeria kõige tähtsamaks mänguks. Kui peaks teine kaotus tulema, siis on Tartul Tallinnas väga keeruline. Kui tuleb teine kaotus, võib mõnelgi mehel enesekindlus kõikuma lüüa.» 

Laupäevases mängus ootab Erkmaa pingelist heitlust. «Publik ei pidanud ju esimeses mängus pettuma. Mäng oli täitsa olema, aga kahjuks tuli kaotus. Nüüd tuleb natuke juurde panna ja loodame, et tuleb 1:1,» lausus Erkmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles