Keskerakonna Tartumaa endine liider lahkub erakonnast

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaselo
Henri Kaselo Foto: Margus Ansu

Täna hommikul saatsid 17 keskerakondlast ühispöördumise, milles teatasid oma lahkumisest erakonnast, sest on kaotanud usu, et erakonnas toimuv võiks liikuda paremuse suunas.

Lahkujate seas oli ka Keskerakonna Tartumaa piirkonna  endine esimees ja endine Tartu linnavolinik Henri Kaselo.

Keskerakond väitis pressiteates, et 17 Tartumaa keskerakondlase tänane ühispöördumine meediale näitab selgelt, et nende peamine otsus on saada vaid kergelt meedia tähelepanu ning solvata avalikult Keskerakonda, selle liikmeid ja valijaid.

 «Eesti rahvas ei vaja seesuguseid pöördumisi, need peaksid olema suunatud erakonna liikmetele ja juhtkonnale,» väideti pressiteates. «Peame kahetsusväärseks seesugust käitumist ning loodame, et Eesti poliitikas ei saa tavaks avaldada meediale halvustavaid ja rahvuste vahelist viha tekitavaid pöördumisi.»

«Lahkudes Eesti Keskerakonnast sellisel alatul viisil, näitavad need 17 Tartumaa piirkonna liiget, et nad ei kanna ning võib olla pole kunagi kandnud Keskerakonnale olulisi väärtuseid. Kõik need Keskerakonna liikmed, kes ei tunnista Keskerakonna seisukohti ega pea oluliseks ja kalliks erakonna programmi peaksid aga kaaluma erakonda sobivust,» lisati erakonna teates.

Avaldame lahkujate avalduse muutmata kujul.

Head erakonnakaaslased ja avalikkus,

Teavitame, et oleme otsustanud lahkuda Eesti Keskerakonnast, kuna oleme kaotanud usu, et erakonnas toimuv võiks liikuda paremuse suunas.

Meie otsus ei tulnud kergelt ning paljud inimesed kellega koos oleme erakonda astunud või keda soovitanud, on juba eelnevalt ühekaupa erakonnast lahkunud.

Kahjuks on Eesti Keskerakond muutunud pelgalt Tallinna Keskerakonnaks, mida juhitakse kui Lasnamäe piirkonda, mitte kui üle-Eestilist organisatsiooni, mille eesmärgiks on võimu teostamine ja programmi elluviimine ka riigi tasandil.

Eesti rahvas vajab sotsiaalliberaalset ehk inimesest hoolivat ning isikuvabadusi austavat riiki, mille keskmes on inimene, mitte «Ansipi - Savisaare külakaklus».

Peame kahetsusväärseks, et Keskerakonnas on saanud tavaks neid erakonnakaaslasi, kes julgevad avaldada ka neid mõtteid, mis ei järgi täpselt erakonna juhtkonna seisukohti, halvustada ja eemale tõrjuda.

Minnakse isegi nii kaugele, et «tülikate» erakonnakaaslaste kohta esitatakse õiguskaitseorganeile tõepõhjata laimavaid avaldusi.

Erinevate arvamuste kartmine ja paranoiline usaldamatus oma erakonnakaaslaste suhtes tähendab aga organisatsiooni allakäiku.

Lisaks erakonna nõrgale sisedemokraatiale ja mustvalgele maailmapildile tunneme nördimust, et Keskerakonna finantsjuhtimine on korrast ära. On tõesti ebanormaalne, et erakond saab riigilt ja sponsoritelt iga aasta suuri toetusi, ent ometi ei suudeta tasuda õigeaegselt arveid, maksta oma töötajatele palka, toetada piirkondi jne.

Sellest hoolimata tehakse aga valimistest valimisteni mõttetult suuri propaganda kulutusi, kasutades teenuseid, mis on turuhinnast kallimad ning suunatud peamiselt vaid Tallinna, iseäranis Lasnamäe piirkonda.

Samuti ei kannata kriitikat Keskerakonna kaadripoliitika: tihtilugu eelistatakse edutada pigem äsjaliitunud erakonnakaaslasi, kellel puudub isiklik arvamus ning pädevus töötada oma valdkonnas, see aga mõjub negatiivselt erakonna mainele.

Praeguse Keskerakonna juhtimisstiili jätkumine on aga vesi parempoolsete veskile ning kahjuks voolab see vesi endiselt tugevalt, uuristades pinnast kus seisame.

Lahkudes Eesti Keskerakonnast loodame, et Eesti poliitmaastikule tekib uus - demokraatlik, sotsiaalliberaalne poliitiline jõud, mis kannaks neid olulisi väärtusi mida meie ühiskond  hädasti vajab, et tagada jätkusuutlik Eesti Vabariik.

Täname kõiki erakonnakaaslasi, kellega on tehtud head koostööd ning soovime edu neile, kes hoolimata kõigest loodavad, et Keskerakonna juhtimisstiili on võimalik veel muuta. 

Need erakonnakaaslased, kes soovivad aga lahkuda, neil soovitame seda teha ID kaardiga interneti teel http://www.rik.ee/e-ariregister, vastasel korral peavad nad arvestama võimalusega, et nende lahkumine võib võtta aega aastaid.

Austusega,

Henri Kaselo
(Keskerakonna Tartumaa piirkonna  esimees 2007-2010)
(Tartu linnavolikogu keskfraktsiooni liige 2005-2009)
(Keskerakonna Noortekogu esimees 2005-2007)
(Keskerakonna Noortekogu aseesimees 2003-2005)

Mirja Jõgi
(Keskerakonna Noortekogu peasekretär 2004)
(Keskerakonna Noortekogu Elva klubi esinaine 2005-2006)
(Keskerakonna Noortekogu Volikogu esinaine 2005-2006)

Kaimar Lätti
(Keskerakonna Luunja osakonna esimees)

Ilona Jaanikesing
(Keskerakonna Rõngu osakonna esinaine 2008-2009)

Liis Einstein
(Keskerakonna Noortekogu Elva klubi esinaine 2006-2008)

Helen Kaselo
Henri Järv
Anna Malõšev
Kadri Kompus
Heli Mišukova
Margo Lipping
Kristjan Linsi
Birgit Sarapson
Margus Juur
Kristina Jaanikesing
Hendrik Siht
Meelis Riis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles