Ekspolitseinik sai rahakaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Tiirats
Marek Tiirats Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tartu maakohus tunnistas täna Lõuna prefektuuri endise ülemkomissari Marek Tiiratsi süüdi mitmes kuriteos ja mõistis talle rahalise karistuse.

Kohus tunnistas Tiiratsi (39) süüdi tulirelva ebaseaduslikus käitlemises 2009. aastal ning omastamisele kaasaaitamises ja omastamises, edastas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Samas mõistis kohus Tiiratsi õigeks ühe tulirelva ebaseaduslikus käitlemises 2008. aastal, sest selle tõestamiseks nappis süütõendeid.

Tiiratsi karistuseks määras kohus rahatrahvi summas 3720 eurot. Kuna karistuse hulka arvatakse ka eelvangistuses viibitud kolm päeva, jääb ärakandmisele kuuluvaks karistuseks 3385 eurot.

Vastavalt süüdistusele aitas Tiirats 2009. aastal kaasa omastamisele ja omastas 2008. aastal Lõuna politseiprefektuuri sõidukite tankimiseks ettenähtud kütust. Lisaks süüdistatakse Tiiratsit ka 2008. ja 2009. aastal vastavaid relvalubasid omamata kahe tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Tiiratsi süüasi lahutati 2009. aastal teiste Lõuna prefektuuri politseinike kriminaalasjast. Maakohus arutas ekspolitseiniku süüd teistkordselt, sest riigikohus saatis kriminaalasja tagasi esimese astme kohtusse.
 
Tiiratsi kaitsja Kalju Kutsar on palunud oma kaitsealuse korduvalt õigeks mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles