Prismast saab linna suurim pood

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma juhataja Maarja Jüriöö (vasakul) sõnul on töötajad ladunud kaupu riiulitele juba 16. aprillist. Nädala pärast löövad kassapidajad kassast läbi esimesi oste.
Prisma juhataja Maarja Jüriöö (vasakul) sõnul on töötajad ladunud kaupu riiulitele juba 16. aprillist. Nädala pärast löövad kassapidajad kassast läbi esimesi oste. Foto: Sille Annuk

Järgmise nädala kolmapäeval avatav Annelinna Prisma haarab enda kätte nii Tartu kui Lõuna-Eesti suurima poe tiitli. Katuseparklaga maja päevaseks klientide hulgaks prognoositakse kuni 5000 inimest.



Tartu Postimehele eile ringkäiku teinud Tartu Prismade juhataja Maarja Jüriöö kasutas uue poe iseloomustamisel sõnu «suurem, laiem ja avaram». Kaupluse üldpind ulatub pea 11 000 ruutmeetrini, mida on Jõe keskuse Prismaga võrreldes ligi 2000 ruutmeetrit rohkem.

Lisandunud pinna võtab enda alla peamiselt tarbekaup, kuid ka toidukaupade valik tuleb tunduvalt laiem. Tehnikaosakonnas tulevad müügile televiisorid ning puuviljalettidelt võib leida niisuguseid eksootilisi puuvilju, mida pole Tartus varem müüdud. Näiteks kivaanosid ehk ogameloneid.

Uuenduslik on seegi, et hiiglaslikku müügisaali on paigutatud mitu suurt seieritega kella. «Inimene näeb kogu aeg, palju kell on või kui kaua tal kassajärjekorras aega läheb,» selgitas toidukaupade müügijuht Kaja Valdmaa.

Tuttav pilt

Jüriöö sõnul jätkavad nad uues kaupluses Prisma väljakujunenud kontseptsiooniga, mille järgi on kaupade paigutus kõikides poodides ühesugune.

«Kliendile on kõik hea tuttav ja kes on harjunud Jõe Prismas käima, ei pea siin asju otsima,» selgitas Jüriöö ning täpsustas, et võrreldes nende esimese Tartu poega on Annelinna Prismas kaubarühmad siiski peegelpildis.

«Siin on loogika õigem, sest see maja ehitati spetsiaalselt Prismaks,» märkis juhataja.

Tarbekaupade müügi juht Maret Isak pakkus, et kogu müügisaali kiireks läbikäimiseks kulub paarkümmend minutit, kuid poes võib veeta ka tunde. «Mina käisin täna kõik riiulivahed läbi ja mul kulus selleks kakskümmend viis minutit, aga kui mõnes kohas seisma ka jääda, läheb palju rohkem aega,» ütles Isak.

Viimased kolm nädalat on kogu uue maja kollektiiv tegelnud tarbekaupade ning pikema müügitähtajaga kaupade ehk jookide ja kuivainete paigutamisega riiulitele. Värske toidukaup tuuakse sisse uue nädala alguses.
Kaubaartiklite koguarv ulatub Jüriöö kinnitusel üle 60 000. «Suurem sortiment ongi see, mis määrab erinevuse, aga kaupade asukoht on ikka sama,» rõhutas Jüriöö ja pakkus, et kuna suur elamupiirkond on kohe kõrval, võiks uuest poest läbi käia 4000–5000 inimest päevas.

Jõe Prismas on siiani käinud tavaliselt 3000–3500 klienti päevas.  

Niisuguse rahvahulga teenindamiseks on loodud 660 parklakohta, millest 220 asuvad poe katusel.

Parkla katusel

«Oleme ainus katuseparklaga pood Tartus,» lausus Jüriöö ning näitas katuseparklast kulgevat eskalaatorit. «Siin sõitmiseks on meil eraldi turvaratastega ostukärud, mida ei pea kaldteel kõvasti kinni hoidma.» Peale eskalaatori saab katuselt poodi sõita ka liftiga.  

Uues Prismas saab tööd 115 inimest, sobilike töötajate leidmiseks vesteldi ligi viiesaja kandidaadiga. «Paljud tulid ka Jõe Prismast üle, sest uus pood on nende kodule lähemal,» lausus Jüriöö.

Lisaks tulevad majja ka koh­vik, ilusalong, kingituste kiirabi, apteek, keemiline puhastus ja kingsepp. Poes on klientide WC-d, taarapunkt ja pangaautomaadid. Annelinna Prisma avatakse 16. mail kell 14.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles