Eurosaadikud väitlevad ülikooli aulas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli aula.
Tartu Ülikooli aula. Foto: Ain Protsin.

Tartu Ülikooli aulasse on 17. mail kell 12 oodatud kõik poliitikahuvilised, kus leiab aset traditsiooniline Eestist pärit Euroopa parlamendisaadikute debatt.

Väitluses kohtuvad Kristiina Ojuland, Siiri Oviir, Vilja Savisaar-Toomast, Tunne Kelam ja Indrek Tarand, teatas ülikooli veebileht. Tänavune ümarlauadebatt arutleb teemal «Rohkem või vähem Euroopat?».

Täpsemalt tulevad kõne alla ühinenud põllumajanduspoliitika reform, eurokriis, regionaalpoliitika, ühtne välispoliitika ja Euroopa väärtused.

Kui varasematel aastatel on foorum keskendunud ühele-kahele Euroopa Liidu päevakajalisele teemale, siis tänavu on peateema pigem olemuslik, märkis Eesti Euroopa parlamendi infobüroo juhataja Kadi Herkül. «Kas väljapääs pikaleveninud kriisist peitub ELi tugevdamises või vastupidi rahvusriikide suuremas sõnaõiguses? Kas 27 liikmesriigi puhul on üleüldse võimalik kõigis valdkondades ühel kiirusel ja üheskoos edasi minna? Kui kaugele peaks ulatuma liikmetevaheline solidaarsus?» tõi Herkül välja küsimusi, mis peaksid leidma vastused debatil.

Arutelu juhib Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lektor, vandeadvokaat Carri Ginter. Ümarlauas osalevad ekspertidena ka majandusteadlane Andres Arrak ja TÜ Euroopa kolledži programmijuht Peep Mardiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles