Erkmaa KK on Eesti C2 vanuseklassi meister

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C2 vanuseklassi poisid (13-aastased ja nooremad) saavutasid esikoha
24 meeskonna seas.
C2 vanuseklassi poisid (13-aastased ja nooremad) saavutasid esikoha 24 meeskonna seas. Foto: Allikas: Erkmaa KK

Pühapäeval krooniti Väike-Maarja spordihoones toimunud Eesti meistrivõistluste C2 (s 1999) vanuseklassi meistriks Erkmaa Korvpallikooli meeskond. Finaalis alistati koduväljakul mänginud Virumaa Pallimängude Kool tulemusega 56:52 (16:14, 11:15, 15:12, 14:11).

Erkmaa korvpallikooli esindaja Helbe Erkmaa rääkis, et mäng kulges punkt-punktilises heitluses ja suuremaks kui kuus punkti vahe ei kärisenud. Ta lisas, et C2 vanuseklassis mängitakse esimesel poolajal viisikutega ning teisel poolajal võib kasutada kõiki mängijaid.

Kui esimene veerandaeg kulges Erkmaa KK dikteerimisel ning lõppes 16:14 tartlaste paremusega, siis teine viisik oli Virumaa Pallimängude Koolil tugevam ning Erkmaa KK poisid olid raskustes vastaste resultatiivseima Kristofer Veismanni kaitsmisel. Nii läks teine veerandaeg virulastele 15:11.

Teisel poolajal sekkus hästi mängu Erkmaa KK meeskonna noorim mängumees Kerr Kriisa, kes suutis vastaste täpseima korviküti tegutsemist ohjes hoida.

Kui Virumaa PK meeskonnas hoolitsesid suurema osa punktide eest kolm mängumeest (Kristofer Veismann 17p, Ander Salu 14p ja Sten Saaremäel 12p), siis Erkmaa KK meeskonnas võttis skoori osas peaaegu kogu vastutuse enda kanda hiljem ka finaalturniiri parimaks mängijaks tunnistatud Hugo Erkmaa, kes viskas 42 punkti. Lauavõitluses jäi peale Erkmaa KK võttes 36 lauapalli vastaste 27 vastu.

Finaalturniiril mängis meeskond koosseisus: Stefan Aria, Jakob Tamm, Hugo Erkmaa, Markus Andreas Auling, Kaspar Treier, Aaro Silla, Andre Lauk, Kristen Loid, Kerr Kriisa, Artur Kurvits, Kristo Arestov, Carl-Hans Sammel. Hooajal jooksul aitasid meeskonda Karl Arras, Keven Koppel, Kaspar Kitsing, Romet Käämer, Marko Sasi, Peeter Toomas Tael. Meeskonna hea ettevalmistuse eest kandsid hooaja jooksul hoolt Aivo Erkmaa, Tarmo Jallai, Henri Räim ja Gert Prants.

Lõplik paremusjärjestus

1. Erkmaa Korvpallikool
2. Virumaa Pallimängude Kool
3. Salva/Tartu Ülikool I
4. Korvpalliklubi Viimsi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles