Emajõe kallas vajaks jõeäärseid piirdeid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Promenaadi ehituseks on ette nähtud 1,5 miljonit eurot.
Promenaadi ehituseks on ette nähtud 1,5 miljonit eurot. Foto: Sille Annuk / Postimees

«Ühel pool Emajõge ju on piirded, miks siis teisele poole neid panna ei saa?» ei mõista ühe uppunud noormehe õde.

Neiu tõdeb, et täit selgust pole siiani, kuidas tema mullu oktoobris ööklubisse läinud vend Reijo Käämer hukkus, kuid kõige tõenäolisem on, et 21aastane noormees kukkus hämaras pargis järsust jõekaldast alla, kirjutab Õhtuleht.

Tartu linnavalitsuse linnmajanduse osakonna juhataja Rein Haak tõdeb, et piirete rajamine on kokkuleppe küsimus, kuid vaevalt neist abi oleks.

Möödunud aastal saatis politsei linnale märgukirja, kus paluti kaaluda ööklubi Tallinn poolsele jõekaldale piirete rajamist, Emajõe kaldakindlustuse projekti puhul ei peetud seda otstarbekaks.

«Noorte meeste traagilist uppumist on parafraseeritud nõnda, et Emajõele võib ette tõmmata ka kolmemeetrise plangu, aga siis kukutakse veelgi kõrgemalt,» tõdeb ta.

Haak lisab, et enamiku aastast on noormeeste arvatavate vettekukkumise kohad kuivad ning purjus peaga juhuslikult järsakust alla kukkunud ei satu kohe vette.
 

«Sama teema on ka Riia tänava raudteeviadukti keskel oleva raudbetoonpostiga, mille vastu kaks meest end surnuks sõitnud on,» nendib ta, lisades, et kõike ei saa ära kaotada ja taraga ümbritseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles