Neli tartlast said kutse võrkpallikoondisesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg
Rait Rikberg Foto: Margus Ansu

Eesti võrkpallikoondise peatreener Avo Keel koos abitreenerite Rainer Vassiljevi ja Andrei Ojametsaga nimetas neljapäeval 20 koondisekandidaati, kelle seas on ka neli Pere Leiva mängijat: libero Rait Rik­berg, nurgaründajad Martti Juhkami ja Priit Luik  ning temporündaja Siim Ennemuist.

20 kandidaadist valitakse septembriks 14 koondislast, kes mängivad Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril, et kindlustada Eestile koht EMi põhiturniirile.

Rikbergi ja Juhkamit on koondisesse kutsutud ka varem, Pere Leiva vanameister Luik ja 2010. aastast Tartus mängiv saarlane Ennemuist said aga kutse esimest korda ning olid selle üle väga rõõmsad. Luik ütles, et üllatus oli suur. «Üldiselt kutsutakse ikka nooremaid mängijaid ja antakse neile võimalus,» sõnas ta, «mõtlesin ikka, et meil on palju välisliigades mängijaid, et pigem jäävad nemad sõelale.»

Ennemuist seevastu lausa ootas kutset, sest hindas oma mängu lõppenud hooajal üsna heaks. «Sooviks ikka koondise lõplikus koosseisus mängida ja enda panuse anda, et Eesti pääseks EMi põhiturniirile,» ütles ta.

Luik arvas, et eks suvised koondiselaagrid näita, kas tal õnnestub ka koondise lõppkoosseisus olla. Igal juhul läheb ta endast maksimumi andma.

Mõlemad mehed arvasid, et kandidaatideks valitud 20 meest on kõik õigel kohal. «Ei oskaks kedagi juurde tuua või nimekirjast välja jätta. Ikka parim valik on tehtud,» arvas Ennemuist. Luik avaldas lootust, et keegi kutsututest end ei vigasta ning kõik mehed saavad tsükli lõpuni kaasa teha.

Valiksarjas ootavad Eesti koondist mängud Belgia ja Hollandi ning Andorra ja Iisraeli vahelise kohtumise võitjaga. Esimene turniir peetakse 6.–9. septembrini Belgias, teine 13.–16. septembrini Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles