Talgutööd tegid ruumi remondile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära talgudupäev Aleksandri 41 maja hoovis. Pildil vasakult Ott Toomet, Margus Klaos, Sulev Lange, Aivar Roosalu ja Hendri Seinberg.
Teeme Ära talgudupäev Aleksandri 41 maja hoovis. Pildil vasakult Ott Toomet, Margus Klaos, Sulev Lange, Aivar Roosalu ja Hendri Seinberg. Foto: Sille Annuk / Postimees

Hommikust peale rassis Aleksandri tänava lõpus Tartus maja nr 41 sees ja õuel umbes 15 valdavalt noort talgulist. Rehade kraapimise ja kilekottide krabisemise asemel mürises üsna lagunenud maja hoovis mootosaag. Mädanenud jämedad puupakud lükati konteinerisse, kuivemad saeti küttepuudeks.

Nagu selgitas üks talgujuhte Kristina Kurm, hakkab Aleksandri 41 hoones pärast remonti tegutsema säästva renoveerimise infokeskus. Lisaks selle seltsi liikmetele andis talgutel tööle pihta Tartu Ehitiste Restaureerimise Tudengite Seltsi ehk TERTSi tudengeid ja tavalisi karlovlasi. Juba hommikul rügama asunud talgulistele tuli lõuna paiku lisa.

«Täna on meie eesmärk teha siin selliseid ettevalmistusi, et hoovis oleks piisavalt ruumi, kui algab maja remont,» ütles Kristina Kurm. «Valmistume remondiks ka natukene majas sees, paneme tugesid vahelagedele – nii ei ole remondi ajal ohtu, et laed alla kukuvad.»

Talgute Tartu linna ja maakonna koordinaatori Külli Panni andmetel oli reede õhtuks registreerunud maakonnas 110 talguobjekti, mida on mullusest tunduvalt rohkem – möödunud aastal oli neid 72.

Üks objekte tänavuste hulgas olid talgutele helistamise talgud talgupäeva staabis Dorpati keskuses. Sealse vabatahtliku Mariliis Tago andmeil oli registreeritud talgulisi reede õhtu seisuga Tartumaal 1211 ja sealhulgas Tartus 590.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles