Kuidas on arenenud ja peaks arenema Tartu Ülikool. Vastab Joel Starkopf

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Starkopf
Joel Starkopf Foto: Margus Ansu

Kas Tartu Ülikool on viimase viie aasta jooksul piisavalt arenenud, et anda tänapäeva nõuetele vastavat konkurentsivõimelist haridust, või peab ta oma positsiooni ja maine parandamiseks veel kõvasti pingutama?

Vastab anestesioloogia ja intensiivravi professor Joel Starkopf:

Tartu Ülikool on viimase viie aasta jooksul arenenud tasakaalustatult ja hästi ning annab igati konkurentsivõimelist haridust.

Selle maine hoidmiseks ja parandamiseks peab aga iga päev ja tugevalt pingutama – liiga hästi ei ole kunagi ja paremini saab alati.

Mida peaks tegema mai lõpus valitav uus rektor, et Tartu Ülikoolist saadav haridus ja siin tehtav teadustöö oleks veelgi parem ja tähelepanuväärne kogu Euroopas?

Taseme hoidmiseks ja parandamiseks on olulisim keskenduda kvaliteedile, mitte kvantiteedile. Tegevus peab olema mõtestatud, mõistlik ja mõõdetav. Et olla rahvusvaheliselt nähtav, tuleks põhitähelepanu pöörata olemasolevate tugevuste arendamisele.

Olulisim on inimeste väärtustamine, töötajaid innustab avatud ja stabiilse töökeskkonna tagamine. Võrdselt tähtsad on nii maailmatasemel teadus kui ka pühendumus ja nõudlikkus õppetöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles