Tartu sügisjooks võib haarata viis linnaosa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaani järgi suunduks Tartu sügisjooks Sõpruse sillalt Anne kanali ja Emajõe vahelisele kergliiklusteele.
Plaani järgi suunduks Tartu sügisjooks Sõpruse sillalt Anne kanali ja Emajõe vahelisele kergliiklusteele. Foto: Margus Ansu

Tartu sügisjooksu taaselustada sooviv Klubi Tartu Maraton esitab tuleval nädalal linnavalitsusele projekti, mille järgi kulgeks distants läbi viie linnajao.

Korraldajate teatel peeti sügisjooksu Emajõelinnas viimati 1998. aastal. 6. oktoobril on aga plaanis anda start uuele jooksule, mis kuuluks Tartu maratoni üritustesarja.

Projekti järgi algaks sügisjooksu 10 km distants Vabaduse puiesteelt, suunduks otse mööda Turu tänavat Karolva linnaossa. Sealt edasi Õnne tänava kaudu Sõpruse sillale ning pööraks sillalt maha Anne kanali ja Emajõe vahelisele kergliiklusteele.

Kauneid Emajõe vaateid saab nautida, joostes mööda jõekallast kuni Kroonuaia sillani, kust suundutakse edasi Supilinna. Kesklinna tagasi möödutaks Jaani kirikust ning Tartu Ülikooli peahoonest. Planeeritud finiš asub Raekoja platsil.

Raja peaks Tartu linnavalitsus lõplikult kinnitama tuleval nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles