Ülikooli kohvik saab uue hingamise

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli kohvikus avab augustikuus uksed restoran ja muusikakohvik. Söögikoha eestvedajad Priit Reiman (taga paremal) ja Lauri Kasemets kutsusid oma lennukate ideede elluviimiseks appi ka muusik Oleg Pissarenko (esiplaanil).
Ülikooli kohvikus avab augustikuus uksed restoran ja muusikakohvik. Söögikoha eestvedajad Priit Reiman (taga paremal) ja Lauri Kasemets kutsusid oma lennukate ideede elluviimiseks appi ka muusik Oleg Pissarenko (esiplaanil). Foto: Sille Annuk

Möödunud sügisel külastajatele uksed sulgenud Ülikooli kohviku majas läheb augustis elu uue hooga käima – esimesele korrusele tuleb muusikakohvik ning teisel korrusel alustab à la carte’i restoran.



Ajaloolise söögikoha võtavad üle Priit Reiman ja Lauri Kasemets, kes lükkasid kolm aastat tagasi edukalt käima ka Vilde lokaali ja kohviku. Kuna uue kontseptsiooni järgi tuleb esimesele korrusele muusikakohvik, on mehed kutsunud appi ka muusiku ja helilooja Oleg Pissarenko.

«Sellel majal on nii suur potentsiaal. Suur ja uhke. Mulle on olnud see koht sümpaatne algusest peale. See maja peab käima minema,» lausus Reiman, kes juhtis Rein Kilgi alluvuses Ülikooli kohviku tööd ka aastatel 2005–2009 ning otsustas seejärel ise ettevõtjaks hakata. «Nüüd on kolm aastat pausi olnud ja ma olen jälle tagasi.»

Reimani sõnul tegi neile ettepaneku Rein Kilgi äripartner Aare Käära, kellega koos loodi OÜ Ülikooli Kohvik ning võeti maja Tartu Ülikoolilt kahekümneks aastaks rendile.

«Emotsiooni pealt me ei tulnud. Kaalusime enne pikalt, mis meid siin ees ootab, aga eesmärk polegi kiirelt raha teenida, vaid ilusat elu elada,» lausus Reiman ja täpsustas, et nii temale kui Kasemetsale on mõnusa söögikoha pidamine elustiil.

Klubi Jazz

Meeste idee järgi saab maja esimesest korrusest muusikakohvik, kus õhtuti mõnusalt aega veeta. «Sellest tuleb pubi ja lokaali vahepealne koht, kus on hea muusika, kuid ka söögil on päris suur tähtsus,» selgitas Kasemets.

Muusikakohviku mõte sündis Vilde džässikolmapäevadest, mis on Reimani sõnul aastaga üha populaarsemaks muutunud. «See on väga hästi tööle läinud ja andis julguse, et Tartu džässiklubil võiks täitsa oma kodu olla,» lausus Reiman. Kohviku seinu hakkavad kaunistama pillid, plakatid ja muusikute pildid.

Uue koha nimeks saab tõenäoliselt Jazz, kuid Oleg Pissarenko sõnul ei tähenda see, et seal ainult džässi mängitakse.

«See võiks olla koht, kus saaksid kokku muusikud ja kus ka tudengid ennast hästi tunnevad. See pole ühe stiili kohvik, vaid hea muusika kohvik,» rõhutas kitarrivirtuoos.

Gurmeetoitude tase

Maja teisel korrusel jätkab Reimani sõnul tegevust restoran, kuid muutub ruumide kasutus – vana rõdusaal, sigarisaal ja terrass jäävad külastajatele kogu aeg lahti ning ülejäänud saalid vaid eriüritusteks.

«Selle maja mure oligi, et sageli olid ruumid üritusteks reserveeritud, aga nüüd oleme kogu aeg lahti,» ütles Reiman.

Restorani menüü ei tule rikkalik, kuid vahetub tihti. «Me ei aja sortimenti väga suureks. Söögid tulevad kvaliteedilt gurmeetoitude tasemel, aga hinnalt mõistlikud,» lausus Kasemets ja pakkus pearoogade hinnavahemikuks 8–15 eurot. Nii esimese korruse kohvikus kui teise korruse restoranis hakatakse pakkuma ka päevapraade.

Sõlmitud rendilepinguga läheb maja kolmas korrus tagasi Tartu Ülikooli kätte.

«Me ei tea veel täpselt, mis tuleb kolmandale korrusele, aga kaalume selle andmist avatud ülikooli töötajatele. See sõltub nende soovidest,» ütles TÜ kinnisvaraosakonna juhataja Erkki Ääremaa ning lisas, et on uue toitlustaja suhtes lootusrikas.

Ülikooli kohvik

• 1924. aastal osteti maja ülikoolile ning esimesel korrusel avati üliõpilassöökla.

• 1957. aastal avati teisel korrusel kohvik, mis tegutses aastani 1983.

• 2005. aastal avati maja taas söögikohana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles