Mõrvasüü viib noored Valgamaa mehed kohtu ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha.
2011. aasta 11. novembril leiti Valgamaal Aakre külas asuvast kaevust 78aastase naisterahva surnukeha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 17- ja 26-aastast meest mullu sügisel Valgamaal Aakre külas toime pandud leidnud röövmõrvas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel avastati 2011. aasta 11. novembril Aakre külas asuvast kaevust 78-aastase naisterahva surnukeha. Samal päeval peeti kuriteos kahtlustatavana kinni 17-aastane noormees ning järgmisel päeval tema tuttav, 1986. aastal sündinud mees.

Viimane on korduvalt kriminaalkorras karistatud ning viibis katseajal. Mõlemad Pukal elavad kahtlusalused võeti kohtu loal vahi alla.

Süüdistuse kohaselt tahtsid mehed vanaproualt raha röövida. Meestest noorem tundis ohvrit. 10. novembri õhtul lõhkusid nad naise maja aknaklaasi ning tungisid sisse. Neist üks üritas naist kägistada ning ohver kaotas teadvuse. Pärast seda lohistasid mehed naise naabertalus asuva kaevu juurde ning viskasid ta kaevu.

Ekspertiis tuvastas, et naine uppus, kinnitas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Mehed võtsid memme majast kaasa teelusikad ja alkoholipudelid. «Pudeleid leiti hiljem metsast ning lusikad süüdistatava elukohast,» sõnas ringkonnaprokurör.

Süüdistus on meestele esitatud karistusseadustiku mõrva käsitletava paragrahvi järgi. 26-aastast meest süüdistatakse lisaks alaealise kaasatõmbamises kuriteo toimepanemisele ja mobiiltelefoni varguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles