Arstiteadlane asutab tudengitele omanimelise stipendiumi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Heidi-Ingrid Maaroos.
Pildil Heidi-Ingrid Maaroos. Foto: Margus Ansu

Homme saab Tartu Ülikooli sihtasutus juurde veel ühe nimelise stipendiumifondi kui TÜ emeriitprofessor Heidi-Ingrid Maaroos ja sihtasutuse juhatuse liige Ruth Kotsar allkirjastavad Maaroosi-nimelise stipendiumifondi statuudi.

Ülikooli pressiesindaja teatel tahab Maaroos tunnustada õpirahaga neid arstiteaduskonna üliõpilasi, kes on andnud oma uurimistööga panuse kliinilise meditsiini alasesse teadustöösse.

Professor Maaroos pälvis tänavu riigilt elutöö teaduspreemia ning sellest summast annetatud 8000 eurot ongi loodava stipendiumifondi algkapitaliks, märkis TÜ sihtasutuse juhatuse liige Ruth Kotsar.

«Uue fondi asutaja soovil suunatakse pool summast otse stipendiumide maksmiseks ja teine pool investeeritakse tuleviku tarvis.»

Tartu Ülikooli arstiteaduskonna emeriitprofessor Heidi-Ingrid Maaroos on erialalt sisehaiguste arst. Tema teadlaskarjääri oluliseks läbimurdeks oli innovaatilise uurimistöö «Helicobacter pylori osatähtsuse selgitamine kroonilise gastriidi ja maohaavandite patogeneesis», mis muutis kardinaalselt selle haigustekompleksi ravi meie haiglates.

Maaroos on üks enimtsiteeritud Eesti kliinilistest arstiteadlastest ja on juhendanud arvukalt arstiteaduslikke väitekirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles