Täna algavad Ülejõe päevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe linnaosa päevad.
Ülejõe linnaosa päevad. Foto: Siim Kumpas

Tänasest 5. maini peetakse Tiigi seltsimaja eestvõttel Tartus Ülejõe päevi, kus Kaarsilla ja Peetri kiriku vahelise linnaosa haridus- ja kultuuriasutustes pakutakse nii meelelahutust kui ka tegevust peredele ja sõpruskondadele.

Tänane kava pakub kõigepealt võimaluse Peetri kirikus kell 10–15 uudistada Gescheri valukojas Saksamaal äsja valminud uut tornikella, sama saab teha ka homme ja reedel. Kell 12 mängib sealsamas orelit Anneli Klaus.

Linnamuuseumis algab täna kell 18 salongiõhtu, kus Ülejõe linnaosa käsitlevaid raamatuid lehitseb Enn Lillemets ja musitseerib Lande Lampe-Kits. Sõjas suures osas hävinud linnaosa elab endisena veel vanimate tartlaste mälestustes ja on jäädvustatud nii fotodel kui ka eesti kirjandusklassikas.

Olnut olevaga, ajaloolist hoonestust tänapäevaga seob ka reedene pildijaht, mida oleks kõige parem mängida perekonniti või sõpradega. Mängus võib kaasa lüüa jalutades, samuti jalg- või tõukeratastel. Kogunetakse laulupeomuuseumi ees kell 16.

Laupäeval kell 9–12 on ajaloolise Peetri kiriku kooli korrastamise talgud. Appi oodatakse ka ülejõelaste sõpru. Kaasa tuleks võtta töökindad, luud, reha, labidas või muu tarvilik.

Ülejõe päevadest oodatakse osa saama kõiki tartlasi ja nende külalisi. Tavapäraselt on kõik Ülejõe päevade üritused tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles