Ropka tennisekeskus pani uksed kinni

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tegutsenud Ropka tennisekeskus lõpetas läinud nädala lõpus tegevuse ja hoonesse tulevad taas kauplused.
Kolm aastat tegutsenud Ropka tennisekeskus lõpetas läinud nädala lõpus tegevuse ja hoonesse tulevad taas kauplused. Foto: Kristjan Teedema

Vaid kolm aastat tagasi endises Ropka autokeskuses tegevust alustanud tennisehall pani möödunud nädalal majandusraskuste tõttu uksed kinni ning jätkab tulevikus taas kaubanduspinnana.

Tennisekeskuse üks omanikke Meelis Madisson ei soovinud sulgemist pikalt kommenteerida, kuid tunnistas, et otsus langes majanduslikel põhjustel. «Ei jõua lõputult peale maksta,» märkis ta ja nentis, et viimase aasta jooksul on tulnud keskuse töös hoidmiseks kulutada ligi   20 000 eurot lisaraha.

Selle aasta veebruaris sai tennisekeskusel täis kolmas tegevusaasta ning Madissoni sõnul olid väljakute ajad küll enamasti hõivatud. Treeninggrupid olid iga päev sees ja õhtusel ajal käisid ka linnainimesed. Sellele vaatamata ei tasunud spordiäri ennast ära.

«See on ikkagi nii suur hoone, mida on vaja kütta ja see tohutu valgustus... Ja kui suvel lähevad inimesed välja mängima, siis imeme viis kuud näppu,» rääkis Madisson, kelle sõnul toetusteta sport välja ei vea.

Aastaid autopoena tegutsenud ruumidesse tehti 2009. aastal kaks tenniseväljakut ning investeeringu kogumaht ulatus Madissoni kinnitusel üle miljoni krooni. «Investeerisime ikka päris korralikult, kõik uued WC-d, riietus- ja administratsiooniruumid, aga seda raha ta tagasi ei too,» oli ta kindel.

Muutub poeks

Ettevõtja kinnitusel on neil nüüd teised ärihuvid ja tenniseväljakute asemel hakkavad majas tegutsema taas kauplused.

«Meil on mõned rentnikud juba olemas ja mitu tahtjat veel ootamas. Tulevad poed, näiteks elektri- ja autokaubad,» ütles Madisson ja tunnistas, et tennisega lõpparve tegemine polnud kerge otsus. «On ikka kahju, et nii läks, aga asi ei toiminud nii nagu lootsime.»

Mõjutab ajutiselt

Tähtveres tegutseva Tartu tennisekooli direktor Alar Rik­berg ütles, et nad said Ropka halli sulgemisest teada kuu keskel ja see mõjutab nendegi  tööd. «Täna ja kohe mõjutab see vähe, sest välihooaeg on algamas. Aga pikemaajaline mõju on see, et seitsme asemel on sügisest Tartus viis siseväljakut,» ütles Rikberg, kelle sõnul käis tennisekoolist Ropkas treenimas kokku paarkümmend last.

Tenniseharrastajate harjutusvõimalused peaksid paranema taas talvel, kui valmib Tähtvere tennisekeskuse laiendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles