Video: rongitäis rahvast saabus eesti filmi sajandipeole

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erirong saabus Eesti Filmi sajandipeole Tartusse. Tartu raudteejaamast marssisid rongkäigu ees ERMi näitusemajja Arvo Kukumägi, Maria Avdjuško ja Urmas Kruuse.
Erirong saabus Eesti Filmi sajandipeole Tartusse. Tartu raudteejaamast marssisid rongkäigu ees ERMi näitusemajja Arvo Kukumägi, Maria Avdjuško ja Urmas Kruuse. Foto: Sille Annuk

Pärastlõunal vilisesid kõrvulukustavalt erirongi pidurid, mis tõid eesti filmi sajanda sünnipäevapeoga seotud üritustele sadu tuntud filminäitlejaid ja produtsente.

Pärast Tartu linnapea Urmas Kruuse tervitussõnu võeti kätte loosungid ja õhupallid ning ühises rongkäigus marsiti Eesti Rahva Muuseumi näitusemajja, kus esitleti juubeliaasta postmarki.

Kell 15 algab Tartu Ülikooli aulas pidulik eesti filmile pühendatud koosolek. Õhtul kulmineerub pidu Dorpati konverentsikeskuses peetava auhinnagaalaga, mida juhivad koomikud Märt Avandi ja Ott Sepp.

Kell 23.30 süüdatakse Emajõel volbriöö tuleskulptuur ning seejärel liigub kinorong Tallinnasse tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles