Tartus maadlesid ainult naised

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistemaadlus laupäeval Tartus
Naistemaadlus laupäeval Tartus Foto: Maria Kilk

Teist korda Eestis leidsid aset maadlusvõistlused, mis mõeldud ainult naistele. Eelmisel aastal Eesti Maaülikooli (EMÜ) spordiklubi naismaadlejate poolt algatatud enneolematu võistlus leidis taaskord aset EMÜ spordihoones Tartus.

Kohale oli tulnud rohkem naisi kui mullu, kusjuures võistlemas olid ka Läti naismaadlejad. Võisteldi kaheksas kaalukategoorias, mis andis võimaluse end proovile panna kõikidel tüdrukutel ja naistel, kes on oma tee maadluseni leidnud. Võistkondlikus arvestuses kaitsesid oma tiitlit EMÜ spordiklubi naismaadlejad.

EMÜ SK maadleja Gerlin Järvela kirjutas järgmist: «Maadlusvõistlustel osalevad tavaliselt paralleelselt nii mehed kui naised. Loomulikult ollakse ajalooliselt enam harjunud matil vastamisi nägema mehi, kuid kõik, kes naistemaadlust näinud on teavad, et ala on enam kui sobiv ka naistele. Kinnitust sellele sai näha laupäeval Tartus. Kohaletulnud võistlejad näitasid iga matšiga oma osavust, julgust, õpitud võtteid ja võidutahet. Vaatemängu pakkusid nad kõik. Võistlustules oli ka Eesti parim naismaadleja Epp Mäe. Võimalust Epuga maadelda ei tahtnud keegi kasutamata jätta ja nii tuli tal maha pidada nii mõnedki sõpruskohtumised. Publiku hääleka kaasaelamise saatel said vastased tunda Epu jõudu ning tehnikat. Kuigi Epule keegi neist siiski vastu ei saa, siis matilt lahkusid kõik maadlejad naerul nägude ning võimsa emotsiooniga. Samuti oli äärmiselt tore vaadata seda, kuidas ka kõige väiksemad tüdrukud maadlust hingega võtavad. Pole kahtlustki, et nendest tüdrukutest kasvavad tasakaalukad ning eneseületustega harjunud noored naised. Suure tõenäosusega ka järgmine Eesti esimaadleja!»

Järvela lisas, et kui praeguseks on juba kindel, et käesoleval aastal on Eesti maadlejad Londoni olümpial üle ootuste arvukalt esindatud, siis loodetakse, et võistlejate ridadesse lisandub veel ka Epp Mäe. «Maadlus on meid kindlalt maailmakaardil hoidnud juba eelmise sajandi alguses. Eesti naise ramm ning pealehakk on see, mille najal võiks maailmas üha populaarsemaks muutuv naistemaadlus saada meie rahvusspordiks!» lausus Järvela lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles