Erkmaa KK saavutas EYBL-i superfinaalis neljanda koha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkmaa KK U14 meeskond
Erkmaa KK U14 meeskond Foto: Allikas: Erkmaa KK

Pühapäeval Riias lõppenud Euroopa Noorte Korvpalliliiga (EYBL) kuni 14-aastaste poiste superfinaali võitjaks krooniti kohalik BJSC DSN. Ainsa Eesti meeskonnana esikaheksa otsustaval jõukatsumisel osalenud Erkmaa Korvpallikool saavutas neljanda koha.

Tartlaste teekond pronksimängule kulges pingeliselt - avakohtumises Rootsi meistermeeskonnale Stockholmi Fryshusetile 69:78 alla vandunud Erkmaa KK alistas seejärel kahes tõelises põnevusheitlustes 68:66 Šarunas Marciulionise Korvpalliakadeemia ja 65:63 Moskva Trinta.

Pronksimatšiks Kaunase BS Aisciaiga turniiril mäng-mängult paremaid esitusi teinud Erkmaa KK-l paraku enam piisavalt rammu ei jätkunud ja nii tuli tunnistada leedulaste 68:55 paremust.

Kahe Läti võistkonna vahel peetud finaali kallutas favoriidiseisus olnud BJSC DSN, kes on ühtlasi lõunanaabrite valitsev meister, BK Rigaga enda kasuks tulemusega 58:50.

«Kokkuvõttes korralik turniir. Neljas koht noorte euroliiga selle vanuse avahooajal 32 meeskonna seas on meie jaoks tõsine töövõit,» lausus tartlaste juhendaja Aivo Erkmaa, kelle sõnul seati hooaja eel eesmärgiks tagada pääs tulevaks hooajaks eliitdivisjoni, «superfinaali jõudmine oli seetõttu boonuseks.»

Ta lisas, et üldises plaanis näitasid kõik EYBL-i etapid ja samuti võistlused Leedus, et arenetakse mäng-mängult meeskonnana koguaeg, ja tugevate vastaste ning kõrge mängutempoga on võimalik harjuda ning seeläbi ise konkurentsis püsida.

Superfinaalis silma paistnud Erkmaa KK palluritest tõi peatreener esile kolm liidrit, kelleks olid Tom Kaldre (keskmiselt 21,5 punkti, 12,3 lauapalli ja 3 korvisöötu), Hugo Erkmaa (18 p, 9 lp, 2,3 rs) ning Kaspar Erik Puusepp (9,8 p, 9 lp).

«Erik ja Tom olid kaitses väga tublid ja pidid katma valdavalt endast pikemaid mängijaid, millega said hästi hakkama,« lisas Aivo Erkmaa, «kindlasti olnuks viimastes mängudes meile vajalik mees keskmängija Arnold Mitt, kes sai teises kohtumises Marciulionise Korvpalliakadeemiaga vigastada.»

Finaalturniiri kokkuvõttes valiti Tom Kaldre meeskonna parimaks mängijaks ning Hugo Erkmaa All Stars viisikusse. Erkmaa KK meeskonnale anti ühtlasi tagantjärele üle Moskva-etapi medalid ja karikad.

Riias Daugava spordihoones finaalturniiril kuulusid Erkmaa KK koosseisu Markus Andreas Auling, Hugo Erkmaa, Carlos Jürgens, Tom Kaldre, Greg Kirsimäe, Arnold Mitt, Kaspar Erik Puusepp, Norman Räim, Marek Ruut, Kaspar Treier ja Renalt Pallum. Hooaja jooksul kuulusid veel meeskonda Karlis Õnneleid, Stefan Aria ja Aaro Silla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles