Skip to footer
Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371
Saada vihje

Tark Tartu Toiduhügieeni professor Mati Roasto: pese oma külmkapp puhtaks

Professor Mati Roasto leiab oma laborist hulga tooteid, mille peal on hea seletada, mis on «Kõlblik kuni» ja mis on «Parim enne».

«Mõned sõbrad ja tuttavad natuke ehk pelgavad mind,» tunnistab Eesti maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto. See tähendab, et kui ta peaks kellelegi külla minema, võtavad nad enne päris kindlasti oma külmkapis ette suurpuhastuse. Et see ei paistaks elementaarse hügieeni mõttes selline «õudne» koht.

Mati Roasto kindlal veendumusel pole mingit mõtet hoida toitu külmkapis, mille riiuleil on tilgad ja plekid. Miks inimene saastab oma moodsa aja sahvrit, mille eesmärk on hoida toit värske ja maitsev ehk ohutu? Määrdunud pindadel hakkab arenema hallitus, mida silmaga ei näe. Ja iga kord, kui keegi külmkapiukse kas avab või suleb, tekitab see riiulite vahel õhuvoolu, mis hallituse niidistikku märkamatult edasi kannab.

«Ja siis inimesed imestavad, miks neil pakendamata toit seal kergesti hallitama läheb,» ütleb Mati Roasto. «Pese oma külmkapp puhtaks, siis seda ei juhtu!»

Kommentaarid
Tagasi üles