:format(webp)/nginx/o/2025/05/22/16863672t1h8ad9.jpg)
Mõned sõbrad ja tuttavad natuke ehk pelgavad mind, tunnistab Eesti maaülikooli toiduhügieeni ja rahvatervise professor Mati Roasto. Kui ta peaks neile külla minema, võtavad nad päris kindlasti enne oma köögi külmkapis ette suurpuhastuse. Et see ei paistaks elementaarse hügieeni mõttes selline «õudne» koht.
Mati Roasto kindlal veendumusel pole mingit mõtet hoida toitu külmkapis, mille riiuleil on tilgad ja plekid. Miks inimene saastab oma moodsa aja sahvrit, mille eesmärk on hoida toit värske ja maitsev ehk ohutu? Määrdunud pindadel hakkab arenema hallitus, mida silmaga ei näe. Ja iga kord, kui keegi külmkapiukse kas avab või suleb, tekitab see riiulite vahel õhuvoolu, mis hallituse niidistikku märkamatult edasi kannab.